Trakya'nın saklı cenneti 'İğneada' ziyaretçilerini bekliyor: Üstelik İstanbul'a 3 saat uzaklıkta
Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan İğneada Longoz Ormanları, doğanın canlanmasıyla yeşilin ve mavinin farklı tonlarına bürünüp görsel şölen sunuyor
Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 11.06.2021 - 14:24
-
Kırklareli'nde kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan İğneada Longoz Ormanları, Covid-19 tedbirleri eşliğinde kademeli normalleşme sürecinde de ziyaretçilerini bekliyor.
-
-
Longozlar halk arasında "subasar orman" olarak biliniyor. Burası aslında ormanlık bir alan ve tabanı sularla kaplı.
Özellikle denize yakın yerlerde oluşan bu ormanlar, suların getirdiği kımların bir set halinde dere ağzını kapatmasıyla oluşuyor. Zamanla su bölgede birikiyor ve bölgede bir çeşit eko sistem oluşturuyor. Bu ekosistem de dünyada çok ender görülen bir bir ekosistem olarak biliniyor. İşte çok nadir görülen bir tabiat harikası olan longoz ormanlarından bir tanesi ülkemizde Kırklareli'nde bulunuyor.
-
TRAKYA'NIN 'SAKLI CENNETİ'
Trakya'nın "saklı cenneti" olarak nitelendirilen longozlar, yeşilin bin bir tonu, derelerin ve kuşların dinlendiren sesiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.
Yeşilin değişik tonlarının birbirine karıştığı, özellikle su menekşeleri ve nilüferleriyle misafirlerini büyüleyen longoz, deniz, göl, kumul ve orman ekosistemlerini bir arada barındırmasıyla ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.
-
-
İçerisinde 5 gölün yanı sıra 544 bitki, 25 sürüngen, 50 memeli, 30 tatlı su balığı, 20 deniz balığı ve 219 kuş türünü barındıran longoz ormanları güzelliğiyle dikkati çekiyor.
-
Mert Gölü'ndeki kuş gözlem kulesinden dürbün ve teleskopla bölgedeki kuşlar gözlemlenebiliyor. Gölden kano ile kürek çekerek longozun derinliklerine ulaşanlar, ağaçların göle yansımasını ve birçok bitki türünün güzelliğini görebiliyor.
-
-
Yürümek isteyenler için yürüyüş yolları, longozun zengin florasına tanıklık etmek isteyenler için dinlence alanları, göllerde kano yapmak veya longozda çadır kurmak isteyenler için de çeşitli alanlar yer alıyor.
-
İSTANBUL'A 3 SAAT UZAKLIKTA
Kırklareli kent merkezine 95, Demirköy ilçesine 15, İstanbul'a 225 (Yaklaşık 3 saat uzaklıkta), Edirne'ye 170, Tekirdağ'a 130 kilometre uzaklıktaki oksijen deposu İğneada Longozu, günübirlik ziyaretçilerin vazgeçilmez durakları arasında sayılıyor.
KIRKLARELİ'NİN MEŞHUR MANYETİK YOLU: BU YOLDA HER ŞEY TERS GİDİYOR
-
-
"DÜNYADA GÖRÜLMEYE DEĞER ENDER YERLERDEN BİRİ"
Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, kentin çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu, günden güne de keşfedildiğini söyledi.
İlin özellikle ekoturizm alanında ön plana çıktığını anlatan Şen, doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenleri kente davet etti.
-
Kırklareli'nin İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'ye yakın olmasından dolayı son yıllarda turist sayısını arttırmayı başardığını dile getiren Şen, şunları kaydetti:
"Kontrollü normalleşme sürecinin başladığı bu dönemde Türkiye'nin her köşesinden turistlerimizi bölgemize davet ediyoruz. Covid-19 tedbirleri kapsamında misafirlerimiz günübirlik tatillerini yapabilir, konaklamak isteyenler çadırlarını kurabilir ya da civardaki konaklama tesislerinden yararlanabilirler. Longoz ormanları dünyada görülmeye değer ender yerlerden biri. Bu ender yeri tüm insanlar görmeli ve buranın atmosferinde yaşamalı. Ormanlarımıza gelen turistlerimiz yeşilin bin bir tonu ile karşılaşacak. Ormanları gezen turistler keyfine doyumsuz manzaralara tanıklık edecekler"
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-