Yüksek protein kaynağı 5 sebze: Vücudu demir gibi güçlendiriyor

Sebzelerin içinde bol miktarda vitamin, mineral ve lif bulunur. Bunun yanı sıra bazı sebzeler çok güçlü protein kaynaklarıdır. Beslenme listenize yüksek proteinli sebzeler eklemek, gününüz için yeterli enerji ve lif almanın harika bir yoludur.

Haberler ntv.com.tr 12.10.2024 - 09:44

  • 1
    Bazı sebzeler yüksek protein içeriğiyle vücut için oldukça yararlıdır. Hem güçlü protein kaynağı hem de bol lif kaynağı olan bu sebzeleri beslenme listesine eklemek vücut sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.
  • 2

    BAKLA

    Bakla iyi bir protein kaynağıdır. Bakla, taze ve kuru şekilde tüketilebilen bir sebze olduğu için hem yaz hem de kış aylarında sofralarda yerini alır. Baklanın faydaları içerdiği vitamin ve minerallerle oldukça fazladır.
  • 3
    A, B, C ve B12 gibi vitaminler bakımından zengin olduğundan birçok yararı vardır. Bu bileşenler minerallerle birleştiğinde kırmızı kan hücreleri üretimini sağlar. Özellikle C vitamini bakımından zengin olması serbest radikallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır ve bağışıklık direncini artırır
  • 4

    BEZELYE

    Bezelye fincan başına 7,86 gram protein içerir. Bezelye çorbası kışın protein açısından zengin, bitki bazlı bir öğün için harikadır veya daha sıcak aylarda soğuk olarak servis edilir. Nane bezelyeye iyi bir eşlikçidir ve taze tadı olan bir sos yapmak için bezelyeyi biraz nane ile ezebilirsiniz.
  • 5

    ISPANAK

    İçinde bol miktarda demir bulunan ıspanak vücudu güçlendirir. Vücudun dayanıklılığını artırır ve kemik sağlığı için iyi bir doğal ilaçtır. Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir. Ispanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için yararlıdır. Ispanak, sağlık açısından önemli bir risk olan pıhtılaşmayı yavaşlatır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • 6
    Harvard Sağlık Çalışması'na göre brokoli, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler kan basıncınızı ve kilo yönetiminizi kontrol etmek için harika bir seçimdir. Potasyum açısından zengin yiyecekler kalori ve karbonhidrat açısından düşüktür. 90 gram ıspanağın 3 bardağı günlük gereksinimin %11'ini içerir.
  • 7

    BRÜKSEL LAHANASI

    Brüksel lahanası , pişmiş halde fincan başına yaklaşık 5,44 gram protein sağlar. Yoğun lifli yapısı sayesinde bağırsak florası sağlığını ve sindirimi destekler. Bu sayede bağırsakları etkileyecek hastalıkların da meydana gelme riskini düşürür. Omega yağ asitleri açısından oldukça zengin bir sebze olan Brüksel lahanası, muhtemel kalp rahatsızlıklarına karşı kalp sağlığını destekler
  • 8

    BROKOLİ

    Brokoli , fincan başına 2,31 gram protein içeren bir diğer turpgiller sebzesidir. Brokolinin içeriğinde bulunan antioksidanlar ve bir flavonoid olan kaempferol ve omega-3 yağ asidi, vücutta iltihaplanmanın azalmasında, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kronik hastalıkların önlenmesinde fayda sağlamaktadır. Lutein ve zeaksantin antioksidanlarıyla da göz sağlığınızı korumaya yardımcıdır
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.