Yoğurtla karıştırınca güç merkezine dönüşen meyve! Kan seviyesini yükseltiyor, kasları geliştiriyor
Temel vitamin ve minerallerin güç merkezi olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu meyve A vitamini bakımından çok zengin. Kolajen üretimine yardımcı olan ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan doğanın altın meyvesi eklemleri de kuvvetlendiriyor.
Haberler ntv.com.tr 08.08.2024 - 12:01 Son Güncelleme : 08.08.2024 - 16:37
-
Hasat tarihi 20 Haziran-9 Temmuz arasında olan yaz aylarının gözde meyvesi kayısı, vücut için çok faydalı.
Kayısı, lezzetli bir ikramdan daha fazlasıdır; onlar temel vitamin ve minerallerin güç merkezidir. Yıldız besinlerinden biri, sağlıklı görüşü sürdürmek, bağışıklık sistemini desteklemek ve parlak cildi desteklemek için hayati bir unsur olan A vitaminidir. -
-
Sadece bir avuç kayısı ile günlük A vitamini ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılayabilirsiniz. Ek olarak, bu lezzetli meyveler, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan, bağışıklık sistemini güçlendiren ve esnek cilt ve güçlü eklemler için kollajen üretimine yardımcı olan bir antioksidan olan C vitamini açısından zengindir.
-
BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ DÜZENLER
Beslenme ve Diyet Uzmanı Vidhi Chawla, "Kayısıdaki yüksek lif içeriği daha iyi sindirime ve bağırsak sağlığına katkıda bulunuyor" diyor. -
-
Kayısıyı günlük beslenmenize dahil ederek kabızlığı önleyebilir, bağırsak hareketlerini düzenleyebilir ve kan şekeri seviyenizi dengeleyebilirsiniz. Sağlıklı bir bağırsak, besin emilimini artırdığı ve vücudun enfeksiyon ve hastalıkları savuşturma yeteneğini desteklediği için genel refahın temelidir.
-
Sağlıklı bir kiloyu korumaya çalışanlar için kayısı ideal bir seçimdir. Doğal tatlılıkları ve düşük kalorileri, onları şekerli atıştırmalıklara ve tatlılara karşı suçsuz bir alternatif haline getiriyor. Yoğurtla birlikte taze kayısı dilimlerinin tadını çıkarabilir, canlandırıcı smoothie'lere karıştırabilir veya bağımsız bir atıştırmalık olarak tadabilirsiniz.
-
-
MAGNEZYUM VE DEMİR DEPOSU
Kayısı, vitamin ve lifin yanı sıra potasyum, magnezyum ve demir gibi bir dizi temel mineral sunar. Potasyum kan basıncını ve kalp sağlığını düzenlemede çok önemli bir rol oynarken, magnezyum kas fonksiyonunu ve kemik yoğunluğunu destekler. -
KAN DOLAŞIMINI İYİLEŞTİRİYOR
Demir, kan dolaşımı yoluyla uygun oksijen taşınmasını sağlamak ve anemiyi önlemek için gereklidir. Kayısıyı günlük beslenmenize dahil etmek, vücudunuzun mineral ihtiyacını doğal yoldan karşılamanızı sağlar. -
-
ENERJİ VERİCİ
İster spor tutkunu olun, ister sıradan bir egzersiz yapın, kayısı mükemmel bir antrenman öncesi ve sonrası atıştırmalıktır. Kayısıdaki doğal şekerler egzersizden önce hızlı bir enerji artışı sağlar ve potasyum kasların toparlanmasına yardımcı olarak krampları ve egzersiz sonrası ağrıları önler. -
Kayısı seçerken mümkün olduğunca taze ve olgun meyveleri tercih edin. Taze kayısı yokluğunda, kuru kayısı besleyici bir ikame görevi görebilir. Bununla birlikte, kuru kayısının besin maddelerinde daha yoğun olduğunu, ancak aynı zamanda kalori ve şeker bakımından da daha yüksek olma eğiliminde olduğunu unutmayın, bu nedenle ılımlılık önemlidir.
-
-
Kayısının faydalarından tam olarak yararlanmak için farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. İster bir tatlılık patlaması için taze salatalara ekleyin, ister canlandırıcı smoothie'lere karıştırın veya sabah yulaf ezmeniz için nefis bir sos olarak kullanın, kayısılar yemeklerinize çok yönlü ve besleyici bir katkı olabilir.
Chawla, daha keyifli bir deneyim için ev yapımı kayısı reçeli veya Hint turşusu yapmayı deneyin.,
-
Sonuç olarak, kayısı sadece mevsimlik bir lezzet değil, aynı zamanda sağlık ve esenliği geliştirmede değerli bir müttefiktir. Görme ve bağışıklığı desteklemekten sindirime yardımcı olmaya ve sağlıklı cildi geliştirmeye kadar, bu etli meyveler tabağınıza bir dizi sağlık yararı getirir.
-
-
Diyetinizde kayısının iyiliğini kucaklayın ve daha sağlıklı bir yaşam tarzına giden yolculuğunuzda kayısının sağlıklı atıştırmalığınız olmasına izin verin. Unutmayın, günde bir avuç kayısı gerçekten doktoru uzak tutabilir!
ÖNEMLİ! Eğer herhangi bir sağlık probleminiz, düzenli kullanmakta olduğunuz ilaç, kronik rahatsızlık, gebelik durumu ya da alerji söz konusuyla beslenme listesi oluşturmadan önce bir uzmana danışın.