Türkiye'de faydasını bilen çok az kişi var: Kalbi kuvvetlendiriyor, felç riskini azaltıyor

Dünya genelinde Pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi tropikal ve sağlıklı bir meyve. Çiğ ve pişmiş olarak pek çok şekilde tüketilen bilen eder meyvesinin tadı tatlı ekşi tadı kivi ve armudu andırıyor. Ejder meyvesi içerisinde pek çok vitamini barındırıyor. Bu özelliğiyle sağlık içinde önemli faydalar sunuyor. 

Haberler ntv.com.tr 09.10.2024 - 09:29

  • 1
    Ejder meyvesi tropikal bir meyve. Haziran ve Eylül aylarında sıklıkla bulunabilen bu meyve Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'ya özgüdür.
  • 2
    Türkiye'de ise Akdeniz ve Ege bölgelerinde, Antalya, Muğla ve İzmir gibi sıcak ve nemli yerlerde yetişir. Ejder meyvesi güçlü vitamin kaynağı ve besin değeriyle sağlık için çok faydalıdır.

    İşte ejder meyvesinin 7 muhteşem faydası
  • 3

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

    Ejder meyvesi C vitamini , flavonoidler ve antioksidanlar açısından zengindir . Ayrıca B vitamini ve kalsiyum ve fosfor gibi mineraller de içerebilir.

    Bu besinler birlikte, vücudunuzu bakterilere , virüslere ve serbest radikallere (hücrelere zarar verebilecek kimyasallar) karşı savunan beyaz kan hücrelerinizi yenileyerek ve artırarak güçlü bir bağışıklık sisteminin gelişimini destekleyebilir.

  • 4

    KALP-DAMAR SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

    Ejder meyvesi çekirdekleri, vücudunuza kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmeye ve felç ve kalp krizi riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek omega-3 ve omega-9 yağ asitleri sağlayan antioksidanlar içerir, Faydaları ayrıca düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolü ("kötü" kolesterol) de dahil olmak üzere toplam kolesterolü azaltabilir.
  • 5

    SİNDİRİM SİSTEMİNİ KOLAYLAŞTIRIR

    Ejder meyvesi, oligosakkaritlerden oluşan diyet lifi açısından zengindir. Midenizde sindirilmeseler de prebiyotik görevi görerek bifidobakteriler ve laktobasiller gibi sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklerler. Sindirim sürecine yardımcı olurlar.
  • 6

    KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

    Ejder meyvesindeki lif, tip 2 diyabet hastalarının daha uzun süre tok hissetmelerine, kilo vermelerine ve kan şekeri seviyelerini normalleştirmelerine yardımcı olur.

    Araştırmalar, insüline bağımlı olmayan tip 2 diyabet hastalarının bazılarının, ejder meyvesi günlük olarak tüketildiğinde kan şekeri seviyelerini en az %19 oranında düşürebildiğini göstermektedir.

  • 7

    KANSER HÜCRELERİYLE SAVAŞIR

    Kırmızı ejder meyvesi , vücuttaki kanserli hücreleri azaltmaya yardımcı olabilen güçlü bir antioksidan olan likopen içerir . Kanıtlar, kırmızı ejder meyvesinden elde edilen özütün meme kanserini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.
  • 8

    VÜCUTTAKİ İLTİHABI AZALTIR

    Ejder meyvesinin iltihap giderici özellikleri ağrı ve şişkinliğe yardımcı olabilir. Bu, romatoid artrit kaynaklı kronik ağrı, iltihap ve hassasiyeti azaltmaya yardımcı olabilir.
  • 9

    CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

    Ejder meyvesindeki C vitamini ve antioksidanlar akne tedavisine yardımcı olabilir ve cildin erken yaşlanmasının ilerlemesini yavaşlatabilir. Bu besinler ayrıca hücre hasarını onarmaya ve daha genç bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.