Sadece C vitamini kaynağı değilmiş: Her gün portakal yemek göbek yağlarını eritir mi?

Sulu ve ekşi portakallar birçok kişinin favori meyvesidir. Portakalın C vitaminiyle dolu olduğu bilinen bir gerçek olsa da, faydası bu kadarla sınırlı değil. Portakalların besin profilleri nedeniyle kilo verme planının etkili bir parçası olabileceğini biliyor muydunuz? 

Haberler ntv.com.tr 19.10.2024 - 13:56

  • 1
    Portakal lif açısından zengin ve kalorisi düşüktür, bu da insanların fazla kilolarından kurtulmasına yardımcı olabilir. Her gün portakal yemek ayrıca metabolizmayı hızlandırma ve su seviyelerini iyileştirme gibi faydalar da sağlar.
  • 2
    Meyve ve Sebzelerin Besin Bileşimi ve Antioksidan Özellikleri üzerine yapılan bir çalışma, orta boy bir portakalın 60 ila 80 kalori içerdiğini iddia ediyor. Bu da onları kalori alımını azaltmak isteyenler için uygun bir atıştırmalık haline getiriyor. Ayrıca, portakallardaki yüksek lif içeriği tokluk hissini teşvik ederek bireylerin daha uzun süre tok hissetmelerine yardımcı olur.
  • 3
    Kilo vermeye çalışırken vücudun su dengesini korumak büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir metabolizma ve enerji seviyelerini korumak için susuz kalmamak çok önemlidir. Yüksek su içeriğine sahip olan portakallar su alımını artırabilir ve genel kalori alımını azaltmaya yardımcı olabilir.
  • 4

    DÜŞÜK ŞEKER SEVİYESİ

    Portakallar ayrıca düşük glisemik indekse sahiptir ve kan şekeri seviyelerinde daha yavaş ve daha kademeli bir artışa neden olur. Bu, kan şekerini kontrol etmeye ve istekleri azaltmaya yardımcı olabilir ve kilo yönetimini kolaylaştırır. Portakallardaki C vitamini yağ metabolizmasında hayati bir rol oynar ve yağın enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olabilir.
  • 5

    KİLO KAYBI İÇİN PORTAKAL NASIL YENİR?

    Kilo kaybı için portakallar, bütün olarak yemek, ölçülü olarak taze sıkılmış portakal suyu içmek, salatalara eklemek, smoothie yapmak veya suya katmak gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir. Ancak, portakalları aşırı tüketmek sindirim sorunlarına, asit reflüsüne, diş minesinin aşınmasına ve diğer yan etkilere yol açabilir. Aşırı tüketim ayrıca bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, onları ölçülü bir şekilde tüketmek önemlidir. Portakallar genellikle faydalıdır ancak özellikle altta yatan sağlık sorunları olanlar için dikkatli tüketilmelidir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.