Sabahları çiğ yiyince vücuda etkisi inanılmaz! İnatçı göbek yağlarını yakıyor, bağırsakları çalıştırıyor

Sabahları çiğ Hindistan cevizi yemek çok sayıda fayda sağlar. Hindistan cevizi, protein ve lif gibi çeşitli besin maddelerinin yanı sıra demir, manganez ve bakır gibi birçok temel mineralin de güç merkezidir. Sabahın ilk saatlerinde çiğ Hindistan cevizi yemenin vücuda inanılmaz faydaları olabilir.

Haberler ntv.com.tr 25.09.2024 - 09:25

  • 1

    BAĞIRSAK SAĞLIĞINI GÜÇLENDİRİR

    Çiğ hindistan cevizinin içerisinde sağlıklı yağlar bulunur. Bu yağlar bağırsak sağlığı için iyi bir seçenek olabilir.
  • 2
    Çiğ Hindistan cevizinin lifi ve sağlıklı yağları bağırsak bakterilerini destekler ve sindirimin düzenliliğini destekler. Hindistan cevizinin yüksek lif içeriği kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini destekler.
  • 3

    VÜCUDA ENERJİ VERİR

    Çiğ hindistan cevizindeki orta zincirli trigliseritler (MCT'ler) uzun süreli enerji sağlar. Ayrıca zihinsel berraklığı destekler ve kafa karışıklığı ve beyin sisi gibi durumları önler. Hindistan cevizi yemek, elektrolit dengenizi doğru şekilde koruyarak hafızanızı keskinleştirir.
  • 4

    KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR

    Çiğ Hindistan cevizinin lifi ve sağlıklı yağları sizi tok tutar ve istekleri azaltır. Bu, açlık sancılarını bastırmaya ve inatçı göbek yağlarını yakmanıza yardımcı olabilir.
  • 5
    Her gün Hindistan cevizi yemek kilo kaybına yardımcı olabilir. Isı üretmek için kalori yakma süreci termojenez olarak bilinir ve Hindistan cevizinde bulunan orta zincirli trigliseritler (MCT'ler) tarafından hızlandırılabilir.
  • 6

    GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

    Çiğ Hindistan cevizinin laurik asidi, bağışıklığınızı güçlendirebilen ve hastalıkları önlemenize yardımcı olabilen antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Hindistan cevizinin antioksidanları ve polifenolleri bağışıklık fonksiyonunu destekler.
  • 7

    SAĞLIKLI CİLT VE SAÇ

    Çiğ Hindistan cevizinin sağlıklı yağları, sabahın erken saatlerinde tüketildiğinde cildi nemlendirir ve besler.
  • 8
    Hindistan cevizinin besinleri, özellikle protein ve demir, saç büyümesini destekler ve saçları parlak ve ışıltılı hale getirir. Bu ayrıca saç incelmesini ve saç dökülmesini de önleyebilir.
  • 9

    ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL TÜKETİLİR?

    1. Taze ve organik Hindistan cevizi seçin.

    2. Az miktarda tüketin (1-2 yemek kaşığı) ve toleransınıza göre ayarlayın. Sabahın erken saatlerinde 2 küçük parça çiğ Hindistan cevizi yiyebilirsiniz.


  • 10
    3. Çiğ Hindistan cevizini rendeleyin, parçalayın veya doğrayın ve salata sosu olarak kullanın veya seçtiğiniz herhangi bir yemeğin üzerine serpin.

    4. Tazeliğini korumak için çiğ Hindistan cevizini hava geçirmez bir kapta saklayın.

    ÖNEMLİ! Herhangi bir sağlık problemi yaşamamak için Hindistan cevizini tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.