Her gün yumurta yediğinizde bakın ne oluyor? Vücuda etkisi inanılmaz

Yumurta, özellikle sabah kahvaltılarında en sık tüketilen besinler arasında yer alıyor. Yumurta zengin besin içeriğiyle sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Peki, her gün yumurta yediğinizde vücudunuzda ne olur? İşte yanıtı.

Haberler ntv.com.tr 26.10.2024 - 13:33

  • 1
    Zengin bir protein kaynağı olarak yumurta, kilo vermeye, kan basıncını düşürmeye, kas kütlesi oluşturmaya ve ayrıca kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Tek bir yumurta 6 gr protein içerir.
  • 2
    Birçok çalışma, yumurta yemenin tokluk hissi sağladığı, hafızayı ve kas kontrolünü güçlendirdiği ve kilo korumaya yardımcı olduğu için sağlık açısından son derece yararlı olduğunu gösteriyor.

    Her gün yumurta yemenin bazı sağlık yararları şunlardır:
  • 3

    OMEGA-3 KAYNAĞI

    Bu, yumurtalarda bulunan temel bir besindir. Yumurta gözler, beyin, kalp ve ayrıca sinir sistemi için iyi bir Omega-3 kaynağıdır. Yumurtalar ayrıca beyin gelişimi ve bilişsel işlevler için de faydalıdır.
  • 4

    GÖZ SAĞLIĞI

    Yumurta sarısı, yeşil yapraklı sebzelerde de kolayca bulunan çinko ve lutein içerir. Yumurtalar, A vitamini, E vitamini, selenyum ve omega-3 yağlarının varlığı göz sağlığının korunmasına yardımcı olduğu için görmeyle ilgili sorunlar söz konusu olduğunda çok faydalıdır.

    Aslında, yumurta tüketiminden sonra katarakt vakalarının önemli ölçüde azaldığını gösteren çalışmalar yapılmıştır.

  • 5

    TOK TUTAR

    Beslenme uzmanlarına göre haşlanmış yumurta, omlet vb. herhangi bir biçimde tüketilmesi harika bir kahvaltı seçeneğidir. Yumurtalar protein açısından zengin olduğundan, vücuda 'daha tok bir mide' hissi verir ve sağlıksız atıştırmaların önüne geçer.

    Aslında, doktorlar haşlanmış yumurtanın öğünler arasında mükemmel bir atıştırmalık olduğunu önerir.

  • 6

    CİLT VE SAÇ SAĞLIĞI

    Yumurtalar cildi esnek, yumuşak ve parlak hale getirebilir. Bunun nedeni, cildin daha fazla nem tutmasına, yaşlanma belirtilerini önlemesine ve daha parlak ve genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olan lutein ve protein içermesidir. Ancak faydaları bununla sınırlı değildir.
  • 7
    Yumurtalar ayrıca saçı daha parlak hale getirir, hacim kazandırır ve genel olarak sağlıklı bir görünüm kazandırır. Bunun nedeni folat, proteinler, biotin, A vitamini ve E vitamininin varlığıdır. Yumurta sarısı daha faydalıdır çünkü saçı besleyen ve nemlendiren sağlıklı yağlar içerir, bu da daha az saç dökülmesine ve daha güçlü saç tellerine yol açar
  • 8

    YUMURTA VE KOLESTEROL

    Her gün bir yumurta yemek, insan vücudundaki HDL seviyesini veya iyi kolesterolü artırır. Bu, kalp hastalıkları, felç, yüksek tansiyon ve daha fazlasını yaşama riskini azaltır.
  • 9

    DİYABET HASTALARI İÇİN İDEAL

    Yumurtalar düşük karbonhidrat içerdiğinden, diyabet hastası kişiler için iyi bir öneridir. Aslında, Canadian Journal of Diabetics tarafından 2017'de yapılan bir araştırma, haftada 6 ila 12 yumurta yemenin diyabetli kişilerde kolesterol, trigliseritler, açlık glikozu veya insülin seviyeleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını buldu.

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.