Halk arasında "doğal antibiyotik" olarak biliniyor! Suyu ayrı eti ayrı faydalı ama damarları yağlandırıyor
Kış aylarıyla birlikte sakatat tüketimi artıyor. Çünkü sakatat tüketiminin vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını karşıladığı söyleniyor. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için tüketiliyor. Peki, sakatat vücuda gerçekten faydalı mı?
Haberler ntv.com.tr 07.09.2024 - 11:37
-
Kelle, paça, ciğer, yürek, böbrek ve işkembe gibi sakatatların tüketimi özellikle sonbahar ve kış mevsiminde artıyor. Halk arasında "doğal antibiyotik" olarak tanımlanan sakatarlar, besin değeri açısından da oldukça zengin.
Bağışıklığı güçlendirdiğine inanılan sakatat ürünler vitamin ve mineral zengini. -
-
HEM SUYU HEM DE ETİ FAYDALI
Kelle paça çorbası ve işkembe en sık tüketilen sakatatlar arasında yer alıyor. Bu ürünler düdüklüde pişirildiği zaman kemiğinden ayrılarak suyu ayrı faydası oluyor, etinin ayrı bir faydası oluyor. -
Sakatat Türkiye’de en güzel tutulan ürünlerden birisidir. Bu ürünlerin hem eti, hem suyu protein olarak tüketiliyor. Tüm vücuda jel gibi yayılan bir besin kaynağı olduğu biliniyor.
-
-
YÜKSEK KALİTELİ PROTEİN İÇERİYOR
Besin değeri açısından oldukça zengin olan sakatatlar yüksek kaliteli protein içeriyor. Bu da kas gelişimi ve onarımı için çok büyük önem taşıyor. -
B vitaminleri (B12, B6), demir, çinko ve selenyum gibi mineraller açısından zengin olan sakatarlar, sinir sistemi sağlığı ve kan hücrelerinin üretimi için gereklidir.
Bazı sakatat türleri, düşük kalori ve yağ içeriğiyle dikkat çeker. Bu, kilo yönetimi için yararlı olabilir. -
-
DİKKAT! FAZLASI DAMARLARI TIKAYABİLİR
Zengin omega-3 yağ asidi içeren sakatarlar kalp sağlı ve beyin fonksiyonlarının gelişimi için de faydalı. Ancak sakatat ürünleri tüketirken son derece dikkatli olmak gerekiyor. -
Çünkü sakatarlar yüksek kolesterol ve doymuş yağ içerebilir. Bu durum, bazı insanlar için sağlık riskleri oluşturabilir, özellikle kalp hastalığı veya yüksek kolesterol sorunları olanlar için tehlikeli olabilir.
-
-
Fazla sakatat tüketimi damarları tıkayabilir, kalp hastalıklarına neden olabilir.
-
ÖNEMLİ! Sakatatın tüketimi, kişinin genel sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları ve var olan sağlık koşulları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Aşırı tüketimden kaçınmak ve dengeli bir diyetin parçası olarak tüketmek önemlidir.
-