Günde 2 bardaktan fazla içmek karaciğeri zehirliyor: Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Yeşil çay, vücuda faydaları nedeniyle bitki çayları arasında en sık tercih edilen içecek olarak biliniyor. Yeşil çayın, vücuda pek çok yararı bulunuyor. Ancak yeşil çayla ilgili bazı doğru bilinen yanlışlar da var.

Haberler ntv.com.tr 24.10.2024 - 11:28

  • 1
    Uzun bir süredir yeşil çay, kanser önlemeden kilo vermeye kadar tüm sağlık yararları nedeniyle övülen mucizevi bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yeşil çay tüketimiyle ilgili bazı doğru bilinen yanlışlar var.
  • 2

    YEŞİL ÇAY VE DETOKS

    Yeşil çayın vücudu temizlemeye yönelik varsayılan sağlık yararları çoğunlukla reklam amaçlı bir abartıdan ibaret. Yeşil çaydaki antioksidanlar karaciğer fonksiyonuna ve genel sağlığa yardımcı olsa da, yüzde 100 detoks etkisi sağlamıyor.Yeşil çay vücudu kendi başına "detoks" etmez, ancak tüketildiğinde bu organlara yardımcı olabilir.
  • 3

    YEŞİL ÇAY VE KİLO KAYBI

    Yeşil çay, tek başına kilo verdirmez, ancak buna yardımcı olabilir. Yeşil çaydaki kateşinler ve kafein metabolizmayı ve yağ yakımını artırabilir; Ancak, önemli kilo kaybı için düzenli egzersiz ve dengeli bir diyet gereklidir. Yeşil çay tek başına bir kilo verme yardımcısı değildir, ancak bunun yararlı bir parçası olabilir.
  • 4

    YEŞİL ÇAYI AŞIRI TÜKETMEK FAYDASINI ARTIRIR MI?

    Yeşil çayı sıklıkla tüketmenin faydasını artıracağı söyleniyor. Ancak yeşil çay tüketirken vücut sağlığını korumak için ölçülü olmak gerekir. Yeşil çayı aşırı tüketmek, baş ağrısı, mide sorunları ve nadir durumlarda belirli kimyasalların yüksek konsantrasyonları nedeniyle karaciğer zehirlenmesi gibi zararlı yan etkilere neden olabilir. Olumsuz yan etki tehlikesi olmadan yeşil çaydan faydalanmak için çoğu uzman günde iki ila üç fincan tüketilmesini önermektedir.
  • 5

    YEŞİL ÇAY İÇMEK KANSERİ ÖNLER Mİ?

    Laboratuvar ortamında yürütülen çalışmalar, yeşil çayda bulunan antioksidanların kanser karşıtı etkilerini gösteriyor. Ancak bu verilen kesinlik içermiyor. Düzenli olarak yeşil çay kullanımı, çeşitli malignitelerin görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir, ancak kusursuz bir önleyici strateji değildir. Kanserden korunmak için dengeli beslenme ve bilinen kanserojenlerden uzak durmayı içeren sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak gerekir.
  • 6

    AÇ KARNINA MI İÇMEK GEREKİR?

    Mide asidini artırabileniçeriği nedeniyle, bazı kişiler aç karnına yeşil çay içtiklerinde gastrointestinal rahatsızlık yaşayabilir. Yeşil çay, sindirim sorunlarını önlemek ve besinlerin engelsiz bir şekilde emilmesini sağlamak için ideal olarak öğün aralarında içilmelidir.
  • 7

    YEŞİL ÇAY UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUR MU?

    Kahve veya siyah çayla karşılaştırıldığında, yeşil çayda çok daha az kafein bulunur. Çoğu durumda, yeşil çayın orta düzeyde tüketilmesi uykusuzluğa neden olma olasılığı düşüktür. Ancak, yeşil çay günün geç saatlerinde tüketilirse, kafeine duyarlı kişilerde uyku sorunu olabilir. Kafeine duyarlı kişiler için kafeinsiz yeşil çay iyi bir alternatif olabilir.

  • 8
    Yeşil çay sayısız sağlık faydası sunsa da, reçeteli ilaçların yerine geçmez. Kronik sağlık sorunları olan kişiler ilaçlarını bırakıp yeşil çay içmemelidir. Sağlık rejiminizde önemli değişiklikler yapmadan önce her zaman bir sağlık uzmanına danışın.

    Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.