Doktorlar düzenli tüketilmesini öneriyor: Faydasını duyan sofrasından eksik etmiyor

Vücut sağlığınızı koruyabilmek için sebze tüketmelisiniz. Sadece lezzetli yönüyle değil, zengin besin değeriyle doktorların da tavsiye ettiği tatlı patates en sağlıklı sebzelerden biri. Bağışıklığı güçlendirmeye, sindirimi düzenlemeye yardımcı olan tatlı patates, düzenli tüketildiğinde kan şekerini de dengede tutuyor.

Haberler ntv.com.tr 24.10.2024 - 09:12

  • 1
    Tatlı patatesler, bağışıklığı artırmaktan sindirime yardımcı olmaya kadar uzanan birçok sağlık yararı nedeniyle hem doktorlar hem de beslenme uzmanları tarafından önerilir.

    BESİN DEĞERİ AÇISINDAN ZENGİN

    Tatlı patatesler besin değeri açısından altın madendir. Vücudumuzun her gün ihtiyaç duyduğu önemli vitaminlerle doludur. Çoğunlukla göz sağlığını iyileştirmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan A Vitamini ve kolajen üretimi ve cilt sağlığındaki rolüyle bilinen C Vitamini gibi besinler bulunur. Bir orta boy tatlı patates (yaklaşık 130 gram) vücuda şu faydalarda bulunur:
  • 2
    A Vitamini: Günlük önerilen alımın %400'ünden fazlası

    C Vitamini: Günlük gereksinimlerin %25'i

    Lif: 4 gram, sindirime yardımcı olur

    Potasyum: Kalp sağlığı ve kan basıncı düzenlemesi için çok gereklidir

    Magnezyum: Stresi azaltmaya ve kas fonksiyonunu korumaya yardımcı olur
  • 3
    Kök sebze aynı zamanda bir kişinin genel enerji seviyesini iyileştirmeye yardımcı olan iyi bir demir ve B vitamini kaynağıdır. Bu kadar çeşitli bir besin profiline sahip olan tatlı patatesler sadece lezzetli bir katkı değil, aynı zamanda günlük besin ihtiyaçlarını karşılamanın harika bir yoludur.
  • 4

    İYİ BAĞIŞIKLIK VE GÖZ SAĞLIĞI

    Beta-karoten, vücudun A vitaminine dönüştürdüğü bir antioksidandır. Bu, tatlı patateslerde bol miktarda bulunur ve en önemli sağlık avantajlarından biridir. Bu vitamin, iyi bir görüşü korumaya ve gece körlüğü gibi hastalıklardan kaçınmaya yardımcı olur.
  • 5
    Giderek daha fazla insan göz sağlığı sorunlarıyla uğraşırken, diyete tatlı patates eklemek göz sağlığını iyileştirmeye yönelik yararlı bir adım olabilir. Vücuttaki antioksidanlar, vücudun hücresel hasara karşı savunmasını güçlendirir. Sık sık tatlı patates tüketimi bağışıklığı artırabilir, bu da özellikle hastalıkların daha yaygın olduğu mevsimsel değişiklikler sırasında avantajlıdır.
  • 6

    SİNDİRİM SORUNLARI

    Tatlı patatesler mükemmel bir diyet lifi kaynağıdır. Peki diyet lifi ne işe yarar? Sindirim sağlığını korumada çok önemli bir role sahiptir. Kabızlığı önlemeye yardımcı olur

    Diyetlerimiz genellikle ağır ve baharatlı yemekler içerir. Tatlı patateslerin buradaki rolü, sindirim sorunlarını dengelemenin doğal bir yolu olabilir.
  • 7
    Haşlanmış veya kızartılmış tatlı patatesler, mideye iyi gelen, hazımsızlık ve diğer gastrointestinal sorunlardan kurtulmayı sağlayan hafif ve besleyici bir atıştırmalıktır.
  • 8

    KİLO VERMEYE YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

    Tatlı patatesler, kilosunu kontrol etmeye veya kalorileri azaltmaya çalışan biri için harika bir seçenektir. Lif açısından zengin ve kalorisi düşüktür, bu da sonunda daha uzun süre tok hissetmemize yardımcı olur. Bu, aşırı yemeyi ve sağlıksız atıştırmalığı azaltarak kilo kontrolünü kolaylaştırabilir.
  • 9
    Tatlı patateslerin lezzeti, kişniş, kimyon ve karabiber gibi bazı otlar ve baharatlarla birleştirilerek ekstra kalori eklemeden geliştirilebilir. Dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, özellikle öğle veya akşam atıştırmalığı olarak tüketildiğinde kesinlikle kilo yönetimine yardımcı olabilir.
  • 10

    DİYABET HASTALARI İÇİN İDEAL MİDİR?

    Doğal tatlılıklarına rağmen, tatlı patatesler nispeten düşük bir glisemik indekse (GI) sahiptir. Bu, kan şekeri seviyelerinde ani bir artış yerine kademeli bir artışa neden oldukları anlamına gelir. Bu, onları diyabet hastaları veya kan şekerlerini kontrol etmek isteyenler için uygun bir seçenek haline getirir. En iyi sonuçlar için kızartma yerine haşlanmış veya kavrulmuş tatlı patatesleri tercih edin.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.