Doğal D, C, E, B12 kaynağı! Sofrasından eksik etmeyenin ömrü uzuyor

Vitaminler dengeli beslenmenin bir parçası olarak kabul edilir. Güçlü bir bağışıklık ve hafıza için vücudunuzun D, C, E, B12 gibi vitaminlere ihtiyaç duyar. Genellikle bu vitaminleri takviye olarak kullanabilirsiniz. Ancak bazı besinler takviyelerden bile daha etkili. İşte vitamin zengini o besinler.... 

Haberler ntv.com.tr 30.08.2024 - 17:24

  • 1
    Dengeli bir beslenmenin parçası olarak alındığında bazı vitaminler daha uzun, daha sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir ve genel sağlığın korunmasında önemli roller oynayabilir.
  • 2
    Takviye almak bu vitaminleri almanın bir yolu olsa da, genel sağlığı iyileştirebilecekleri ve belki de uzun ömürlülüğe katkıda bulunabilecekleri için bunları çeşitli ve dengeli bir beslenmeden almak da önemlidir.
  • 3
    Doğada bulunan bazı besinler, vitamin ve mineral zengini oldukları için vücut için çok faydalıdır.
  • 4
    Tamamen doğal vitamin kaynağı olan bu besinler vücut direncini artırarak hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza da yardımcı olur.
  • 5

    D VİTAMİNİ

    Genellikle "güneş ışığı vitamini" olarak adlandırılan D vitamini, bağışıklık sistemi performansı, kemik sağlığı ve ruh hali kontrolü için gereklidir. Yeterli miktarda D vitamini, kanser, otoimmün bozukluklar ve kalp hastalığı gibi uzun süreli hastalıkların olasılığının azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Güneş ışığına maruz kalma, yağlı balıklar (somon ve uskumru gibi), zenginleştirilmiş gıdalar ve takviyeler kaynaklardan bazılarıdır.
  • 6

    C VİTAMİNİ

    Antioksidan özelliklerle dolu olan C vitamini, bağışıklığı güçlendirir ve hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Aynı zamanda kolajen oluşumuna, yaraların iyileşmesine ve demirin emilmesine de yardımcı olur.
  • 7
    Araştırmalar, yeterli miktarda C vitamini tüketmenin kalp hastalığı, çeşitli kanser türleri ve yaşlanmanın neden olduğu bilişsel kayıp riskini azaltabileceğini gösteriyor. Brokoli, dolmalık biber, kivi, turunçgiller ve meyveler de mükemmel kaynaklardır.
  • 8

    E VİTAMİNİ

    Güçlü antioksidan özellikleriyle bilinen E vitamini, hücrelerin her ikisi de yaşlanma ve kronik hastalıklarla bağlantılı olan oksidatif stres ve iltihaplanmaya karşı korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sağlıklı cildi ve güçlü bir bağışıklık sistemini destekler. Çeşitli çalışmalara göre, E vitamini Alzheimer hastalığı ve yaşa bağlı bilişsel gerileme riskini azaltabilir. Sert kabuklu yemişler, tohumlar, ıspanak, bitkisel yağlar ve zenginleştirilmiş tahıllar besin kaynaklarına örnektir.
  • 9

    B12 VİTAMİNİ

    Özellikle yaşlandıkça B12 vitamini kırmızı kan hücresi oluşumu, DNA sentezi ve nöron fonksiyonu için hayati öneme sahiptir. Aynı zamanda genel sağlıkta da kritik bir rol oynar. Yeterli B12 tüketimi anemiyi önlemeye, kalp hastalığına karşı korunmaya ve bilişsel işlevi korumaya yardımcı olabilir. Et, deniz ürünleri, yumurta, süt ürünleri ve zenginleştirilmiş gıdalar besin kaynaklarına örnektir. Yaşlılar, vejeteryanlar veya veganlar gibi yetersizlik riski taşıyan kişilere takviye tavsiye edilir.
  • 10

    K2 VİTAMİNİ

    K2 vitamini sağlıklı kan pıhtılaşması, kalp sağlığı ve kemikler için gereklidir. Kalsiyumun arterlerde ve yumuşak dokularda birikmesini önleyerek ve onu kemiklere ve dişlere yönlendirerek osteoporoz ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir. Gıda kaynakları arasında peynir, yumurta sarısı, fermente gıdalar (natto gibi) ve çimlerde yetiştirilen hayvan ürünleri yer alır.

  • 11
    ÖNEMLİ! Stres yönetimi, düzenli fiziksel aktivite, yeterli uyku, tütün ve alkolden uzak durma ve sağlıklı kiloyu koruma gibi diğer yaşam tarzı seçimleri de uzun bir ömre önemli katkılar sağlıyor. Herhangi bir büyük diyet veya ek değişiklik yapmadan önce daima profesyonel tavsiye alın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.