Beslenme uzmanı açıkladı: Dondurulmuş olarak tüketince vitamin değeri katlanıyor

Dondurulmuş besinleri tüketmenin sağlık için çok zararlı olduğu söyleniyor. Ancak bazı besinleri dondurulmuş tüketmenin faydalı olabileceği ortaya çıktı. Hangi besinler dondurulduğunda daha sağlıklı? İşte yanıtı.

Haberler ntv.com.tr 29.09.2024 - 11:30 Son Güncelleme : 29.09.2024 - 15:20

  • 1
    Dondurulmuş besinlerin tazeleri kadar sağlıklı olmadığı uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Ancak Beslenme Uzmanı Rhiannon Lambert, bazı yiyeceklerin dondurulmuş olarak tüketilmesinin sağlıklı olabileceğini söylüyor.
  • 2
    Beslenme Uzmanı Rhiannon Lambert'e göre, dondurucu reyonundan dana eti veya tavuk eti seçmenizin, içeriğine bakarak katkı maddeleri ve koruyucu maddelerden kaçınmanıza ve böylece daha uzun süre yenilebilir kalmasını sağlamanıza yardımcı olabileceğini belirtiyor.
  • 3
    Beslenme Uzmanı Rhiannon Lambert'e göre, dondurucu reyonundan dana eti veya tavuk eti seçmenizin, içeriğine bakarak katkı maddeleri ve koruyucu maddelerden kaçınmanıza ve böylece daha uzun süre yenilebilir kalmasını sağlamanıza yardımcı olabileceğini belirtiyor.
  • 4

    OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİNİN AKTİF KALMASINA YARDIMCI OLABİLİR

    En güçlü omega-3 kaynağı olan ve sağlığa faydalarıyla haftada 1 tüketilmesi önerilen balığı dondurulmuş olarak tüketmek sağlıklı olabilir. Balığı dondurmak ise omega-3 gibi kalp sağlığına yararlı yağ asitlerinin aktif kalmasına yardımcı olabilir.
  • 5
    Lambert; bu konuyla ilgili olarak 'Son yapılan bir araştırma, balıklardaki omega-3'ün büyük kısmının üç ay dondurulduktan sonra bile besinsel olarak kullanılabilir kaldığını buldu' açıklamasında bulundu.
  • 6

    BROKOLİ VE MISIR

    Dondurulmuş brokoli, taze olanına kıyasla sindirim sağlığı ve beyin fonksiyonu için gerekli olan daha fazla riboflavin (B2 vitamini) içeriyor.
  • 7
    Hasattan hemen sonra bunu dondurucuya koymak, temel vitamin ve antioksidanların daha uzun süre korunmasını sağlar. 'Bu arada, dondurulmuş bezelyeler, taze olanlarla hemen hemen aynı seviyede C vitamini gibi hayati besin maddelerine sahipti' diyen Lambert, bu tercihin oldukça önemli olduğunu belirtiyor.
  • 8
    Lambert, tatlı mısırın dondurulduğunda 'en üst seviyede' besin değeri sağladığını, doğal tatlılığını ve besin seviyelerini koruduğunu söylüyor.
  • 9
    Lambert 'Dondurulmuş mısır, taze mısırdan daha fazla C vitamini içerir. Ayrıca taze tatlı mısır, toplandıktan sonraki 12 saat içinde şeker içeriğinin yüzde 50'sini kaybeder, bu da dondurulmuş mısırı genellikle çok daha lezzetli bir seçenek haline getirir' açıklamasında bulundu.
  • 10

    ISPANAK

    Güçlü demir kaynaklarından biri olan ıspanak da dondurulmuş olarak tüketildiğinde özelliğini ve faydalarını kaybetmeyen besinler arasında yer alıyor. Taze ıspanak sadece çabuk bozulmakla kalmıyor, aynı zamanda birkaç gün sonra besin değerlerini de kaybediyor.
  • 11
    Lambert'a göre; ıspanağı dondurulmuş olarak tercih etmek, C vitamini ve folatı daha uzun süre bozulmadan saklayarak besin değerini aylarca koruyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.