ABD'li profesör uyardı: Yemekleri böyle ısıtmak her lokmasını zehre dönüştürüyor

Yaptığınız yemekleri bir sonraki gün tüketebilmek için buzdolabından saklar ve sonrasında tekrar ısıtıp yersiniz. Herkesin yaptığı bu alışkanlık son derece normal ve pratik olsa da buzdolabına koyduktan sonra ısıtılıp tüketilen bazı besinler sağlık için zararlı olabilir. 

Haberler 03.10.2024 - 10:06

  • 1

    Mutfaktaki en hızlı yardımcılardan biri olan mikrodalga, yemekleri ısıtmak konusunda büyük bir kolaylık sağlar.

    Ancak buzdolabında beklettiğiniz yemekleri mikrodalga kullanarak ısıtmak sağlığınız için ciddi riskler oluşturabilir.

  • 2
    Washington Üniversitesi'nde Pediatri Profesörü Dr. Sheela Sathyanarayana bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
  • 3

    PLASTİK KAPLARDA SAKLANAN YEMEKLER SAĞLIK İÇİN RİSKLİ

    Pişirdikten sonra fazla kalan yemekleri plastik kaplara koyup saklıyorsanız ve sonrasında mikrodalgada ısıtmak istiyorsanız bu konusa dikkatli olmalısınız.
  • 4

    Çünkü plastik kabın içerisindeki mikroplastikler parçalandığında yemeğinize karışabilir.

    Mikroplastikler içerisinde hormonlarınızı etkileyen, Bisfenol A yani BPA ve ftalatlar bulunur.

  • 5
    Washington Üniversitesi'nde pediatri profesörü olan Dr. Sheela Sathyanarayana, bu kimyasalları içeren plastiklerin içinde besin ısıtmak ile ilgili deneyler yapıldığını ve elde edilen bulgulara göre plastik içinde yemek ısıtılmasının doğru olmadığını ifade etti.
  • 6

    BULAŞIK MAKİNESİNE DE KOYMAYIN!

    Plastik kabın uzak durulması gereken kullanım alanları yalnızca mikrodalgalar değildir. Dr. Sheela Sathyanarayana, bulaşık makinesine de yerleştirilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
  • 7
    National Capital Poison Center'da toksikolog ve tıbbi direktör olan Dr. Kelly Johnson-Arbor da, plastik kap satın alırken 'mikrodalgaya uygundur' şeklinde bir ifade görürseniz bunun yalnızca erimeyeceği anlamına geldiğini ifade ederek içindeki mikroplastiklerin yine sağlığı olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
  • 8
    Uzmanlar yiyecekleri saklamak için plastik kap kullanılsa da ısıtmak için mikrodalgaya ve yıkamak için de bulaşık makinesine yerleştirilmemesi gerektiğinin altını çizdiler.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.