5 kilo birden vermenize yardımcı olacak egzersiz rutini

Sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulmak için kalori yakmanız yani egzersiz yapmanız şart. Vücudunuza uygun sıkı bir diyet ve egzersiz rutiniyle 5 kilo birden verebilmeniz mümkün. Günlük rutininize ekleyeceğiniz bazı egzersizler ile kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Haberler ntv.com.tr 19.09.2024 - 16:27

  • 1

    ​YÜKSEK YOĞUNLUKLU ARALIKLI ANTRENMAN (HIIT)

    HIIT gibi egzersizler, kalorileri hızla yakmak için idealdir. Kısa dinlenme süreleriyle ayrılmış kısa, yoğun egzersiz ataklarından oluşurlar. Tipik bir HIIT programı, jumping jack, burpee ve high knee gibi egzersizleri içerebilir.

    Çalışmalar, HIIT'nin metabolizmayı artırabileceğini ve sabit durum egzersizlerinden daha hızlı kilo kaybını hızlandırabileceğini göstermektedir. Haftada her 3,4-5,5 kez 20-30 dakika yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) yapmayı hedefleyin.

  • 2

    ​GÖVDE KASLARINIZI ÇALIŞTIRIN

    Gövde kaslarınızı çalıştıran harika bir alt vücut egzersizi çömelmedir. Dizlerinizi bükerek ve kalçalarınızı indirerek sandalye benzeri bir duruş sergileyin ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Başlangıç ​​pozisyonunuza geri dönmek için topuklarınıza biraz baskı uygulayın.
  • 3
    Araştırmalara göre çömelme kas kütlesini artırmaya yardımcı olabilir ve bu da metabolizmanızı hızlandırır. Günde 15 ila 20 tekrardan oluşan üç set yapın.
  • 4

    DENGE EGZERSİZİ

    Yürüş kalçalarınızı ve bacaklarınızı güçlendirmenin mükemmel bir yoludur. Arka ayağınızı itin ve ikinci adım atmadan önce bir bacağınızla öne doğru adım atın. Her iki diz de yaklaşık 90 derecelik bir açıyla büküldüğünde kalçalarınızı indirin. Bu egzersiz denge ve koordinasyonu da geliştirir. Üç sette bacak başına on ila on beş hamle yapın.
  • 5

    PLANK

    Plank, toplam kalori yakımını artırmanın ve aynı zamanda gövdenizi güçlendirmenin harika bir yoludur.

    Vücudunuz ön kol plank pozisyonunda başlarken düz bir çizgide olmalıdır. 30 ila 60 saniye boyunca bu pozisyonu koruyun. İşleri renklendirmek için plank omuz vuruşları veya yan planklar deneyin. Haftada üç ila dört kez programınıza plank ekleyin.

  • 6

    İP ATALAMA

    İp atlama gibi temel ama etkili bir kardiyo aktivitesi yaparak kalorileri hızla yakabilirsiniz. Tüm vücudunuzu çalıştırır, kalbinizi güçlendirir ve neredeyse taşınabilirdir. Her gün 10 ila 15 dakika ip atlama antrenmanı yapmaya çalışın. Formunuz arttıkça, süreyi kademeli olarak artırabilirsiniz.

  • 7
    Dağcılar gibi tüm vücudunuzu çalıştıran egzersizler kollarınızı, bacaklarınızı ve gövdenizi çalıştırır. Plank pozisyonunda başlayın ve koşma ve dizlerinizi göğsünüze doğru çekme arasında geçiş yapın. Bu egzersiz kalori yakmanın yanı sıra koordinasyonunuzu ve çevikliğinizi de geliştirir. Haftada üç ila dört kez üç adet 30 saniyelik set yapın.
  • 8
    ÖNEMLİ! Kilo verme süreciniz metabolizma hızınıza bağlı olarak değişebilir. Sağıklı kilo vermek için mutlaka bir beslenme uzmanına danışın. Diyet ve egzersiz programlarının kişiye özel olduğunu unutmayın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.