100 yaşına kadar yaşamak için 8 altın anahtar: Bu alışkanlıklar ömrü uzatıyor

Uzun ömürlü olmanın sırrı yaşam tarzı alışkanlıklarınızda gizli. Sağlıklı beslenerek, düzenli egzersiz yaparak ve zararlı alışkanlıkları hayatınızdan çıkararak daha uzun ömürlü olabilirsiniz. İşte uzun ve sağlıklı ömrü destekleyen 8 alışkanlık.

Haberler ntv.com.tr 12.10.2024 - 12:01 Son Güncelleme : 12.10.2024 - 21:47

  • 1
    Genetik faktörler uzun ömürde büyük rol oynar. Ancak yaşam tarzınızı sağlıklı alışkanlıklarla değiştirirseniz uzun ve sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz.
  • 2
    100 yaşına kadar yaşamak istiyorsanız uzmanların da desteklediği bu 8 öneriyi yaşamınıza dahil edebilirsiniz.
  • 3

    DÜZENLİ UYKU

    Uzun ve sağlıklı ömür için uyku düzenine dikkat etmelisiniz. Ekran süresini azaltara, stresten uzak durarak ve aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmaya özen gösterek uyku kalitenizi artırabilirsiniz.
  • 4

    ZİHİNSEL AKTİVİTE

    Zihinsel olarak aktif kalmak uzun ömür için önemli. Bilim insanları, zihinsel olarak aktif kalmanın erken yaşlanmayı önlediğini buldu. Hobilere veya kulüplere katılmak bilişsel becerileri korumaya yardımcı olabilir. Sık sık bulmaca çözmeye çalışın ve zihnin paslanmasını önlemek için arkadaşlarınız ve ailenizle satranç oynayın.
  • 5

    MEDİTASYON

    Meditasyon fiziksel benliğinizi iç sağlığınıza göre ayarlar. Zihniniz ve bedeniniz arasında bir senfoni sağlar. Düzenli meditasyon stresi azaltabilir ve uzun ömürlülüğü artırabilir. Optimum faydalar için uyandıktan sonra veya yatmadan önce meditasyon yapmanız ve nefes alma düzenlerinize odaklanmanız önerilir.
  • 6

    ALKOL ALIMINI SINIRLAYIN

    100 yıla kadar yaşamak istiyorsanız tüm doktorlar alkol alımını sınırlamanızı önerir. Düzenli olarak günde üçten fazla alkollü içecek içmek beyin boyutunda küçülmeye ve hafıza ve düşünme sorunlarına yol açabilir.
  • 7

    SAĞLIKLI BESLENME

    Ne yersek o oluruz. Uzun ömürlü olmak için her gün tabağınızı sağlıklı besinlerle dengeleyin. Yaşlandığınızda bile enerjik ve sağlıklı kalmak istiyorsanız besleyici bir diyet sürdürmek esastır. Uzmanların önerdiği gibi meyve, sebze ve tam tahılları içeren Akdeniz diyeti beyin sağlığı için özellikle faydalıdır.
  • 8

    DÜZENLİ EGZERSİZ

    Egzersiz bir hobi değil, vücudunuzun bir ihtiyacıdır. Egzersiz her yaşta önemlidir. Güç antrenmanlarına ve kardiyoya daha genç yaşta başlayın. Yürüyüş veya yoga gibi günlük en az 30 dakikalık fiziksel aktivite yaşlanmanızı azaltmanıza ve olduğunuzdan daha genç görünmenize yardımcı olacaktır. Uzun ömürlü olmayı hedefliyorsanız direnç antrenmanı özellikle etkilidir.
  • 9

    DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ

    Kronik rahatsızlıkları düzenli olarak izlemek genel sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir. Düzenli test yaptırmak ve yaşam tarzınızı tıbbi rahatsızlıklarınıza göre ayarlamak, bunları yönetmenize ve beynin kan damarları ağını desteklemenize yardımcı olabilir.
  • 10

    SOSYAL OLMAK

    Sosyal olarak aktif kalmak da sağlığı destekler. Etkinliklere katılmak ve sosyal kalmak zihnimizi keskin tutmaya ve bunama riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Sosyalleşmek beyin fonksiyonunu korumak ve daha uzun yaşamak için faydalı olabilir. Bu yaşam tarzı alışkanlıklarını benimseyerek, yaşam kalitenizi iyileştirebilir daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürebilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.