Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2024 TCMB eylül ayı faiz kararı)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayı faiz kararı toplantısı, dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Merakla beklenen TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararı toplantısı için tarih belli oldu. Öte yandan beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, eylül ayı için faiz beklentilerini açıkladı. Peki, eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Haberler 13.09.2024 - 16:32

  • 1
    Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı için tarih araştırmaları sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayı için faiz beklentilerini açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?
  • 2

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı eylül ayı faiz kararı için takvim belli oldu.

    Buna göre; Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak.
  • 3

    FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

    AA Finans'ın TCMB'nin 19 Eylül Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

    Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.

    Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını öngörüyor.

    Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

    Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 2'si yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 2'si yüzde 47,5, 1'i yüzde 46,5 ve 5'i yüzde 45 olacağını öngördü.

    Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50'de sabit bırakılmıştı.
  • 4

    POLİTİKA FAİZİ CARİ AY SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 50

    Cari yıl için Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artış beklentisi yüzde 3,4'den 3,2'ye, gelecek yıl için ise yüzde 3,5'den 3,4'e düştü.

    TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi yüzde 50 olurken 3 ay sonrası için beklenti yüzde 46,48'e düştü.

    12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 33,30'dan yüzde 31,66'ya geriledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.