Kamu işçilerinin taban maaşları ne kadar olacak, toplu sözleşme ne zaman? Kamuda 700 bin işçiye zam teklifinde son durum

Kamuda 700 bin işçiye zam teklifinde son duruma yönelik araştırmalar sürüyor. İşçilere toplu sözleşmenin yapılmasıyla ilgili pazarlıkta ikinci görüşmeler sürmeye devam ederken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay tarafından yeni açıklama yapıldı. Peki, Kamu işçilerinin taban maaşları ne kadar olacak, işçilere toplu sözleşme ne zaman? İşte kamuda 700 bin işçiye zam pazarlığında son durum.

Haberler ntv.com.tr 30.04.2023 - 08:51

  • 1
    Kamuda 700 bin işçiye zam pazarlığı sürmeye devam ediyor. 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürmeye devam ederken, işçi tarafının taban maaş beklentisinin karşılanıp karşılanmayacağını merak ediliyor. İşte ayrıntılar.
  • 2

    ATALAY'DAN ZAM PAZARLIĞIYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

    Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci görüşmeler sürerken, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay yeni bir açıklama yaptı.

    2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında hükümet son olarak teklifini 12 bin lira olarak sunmuştu. Taleplerinin 15 bin lira olduğunu yineleyen Atalay, bu işin seçimden önce, işçi tarafının istediği şekilde çözülmesini istediklerini açıkladı.

    Atalay, talep ettikleri tutarın altında bir rakam önerilirse kabul etmeyeceklerini de söyledi.
  • 3

    HÜKÜMETİN TABAN MAAŞ İÇİN İLK TEKLİFİ NE KADARDI?

    Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık olmuştu.

    İşçi tarafı, hükümetin teklifini "kabul edilemez" bulmuştu.
  • 4

    İŞÇİLERİN TABAN MAAŞ BEKLENTİSİ NE?

    İşçi tarafının talebi yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.