YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. YKS sonuçları ardından gözler taban puanlar ve kontenjanlara çevrildi. Peki, YKS 2024 taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? YKS taban puanları nasıl öğrenilir?

Haberler 16.07.2024 - 12:36 Son Güncelleme : 16.07.2024 - 12:46

  • 1

    YKS taban puanları ve sıralamaları, adaylara üniversite tercihlerini sıralamada kolaylık sağlıyor. 2024 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları henüz belli olmadı. Bu yıla ait taban ve tavan puanları üniversite yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak.

    HABERİN VİDEOSUNA GİT

  • 2
    ÖSYM tarafından yayımlanacak YKS tercih kılavuzuyla taban ve tavan puanlar belli olacak. Kılavuzda 2 ve 4 yıllık bölümlerin en son alım yaptığı yani 2023 yılına ait puanlar yer alacak.
  • 3
    Yükseköğretim Kurulu'nun ''yokatlas.yok.gov.tr'' internet sitesi üzerinden geçmiş yıllara ait puanlar, kontenjanlar, bölümlere yerleşen öğrencilerin profilleri gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • 4
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.