Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler e-Devlet mülakat sonuçları görüntüleme ekranında 

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuç duyurusuna yönelik araştırmalar hafta başından bu yana sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde istihdam edilecek sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınavlar temmuz ayında gerçekleştirilmişti. Mülakat sürecini geride bırakan adaylar, sonuç tarihine odaklandı. Adaylar sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 

Haberler 13.08.2024 - 15:15

  • 1
    Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin süreç devam ediyor. Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuru yapan ve başvurusu onaylanan adaylardan KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alındı. Temmuz ayında gerçekleşen mülakatların sonuçları için gözler MEB'den yapılacak duyuruda. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu?
  • 2

    Sözlü sınav sonuçları, değerlendirmeler tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar sonuçlarını e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

    Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama ekranı

  • 3

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Geçtiğimiz yıl 45 bin öğretmen ataması için sözlü sınavlar nisan ayında yapılmıştı. 7-16 Nisan tarihlerinde yapılan mülakatların sonuçları 18 Nisan Salı günü ilan edilmişti. 2023 yılı kaynak alındığında 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının ağustos ayı ortasına kadar ilan edilmesi bekleniyor.
  • 4

    TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

    Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasıyla sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.