Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü sınav sonuçlarında son durum

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına katılım sağlayan adaylar uzun bir süredir sonuç duyurusu bekliyor. Başvuruların tamamlanması ardından adaylar,  temmuz ayında sözlü mülakatlara katılmıştı. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuç tarihi belli oldu mu?

Haberler 25.09.2024 - 17:53

  • 1
    Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için değerlendirmeler tamamlandı ancak sonuçlar henüz ilan edilmedi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, neden henüz açıklanmadı?
  • 2

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI

    Milli EğitimBakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçları için danıştay kararını işaret etti.
  • 3
    Tekin, atama sonuçlarının neden açıklanmadığı sorularına açıklık getirdi. Tekin, "Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar." ifadelerini kullandı.
  • 4

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

    Sonuç duyurusu ardından adaylar e-Devlet sistemine bağlı olan "Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama" ekranı üzerinden aldıkları puanı görüntüleyebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.