KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonucu görüntüleme ekranında

"KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt ÖSYM'den geldi. Lise düzeyinde KPSS sınavına katılan adayların gözü kulağı ÖSYM sonuç ekranında. Takvime göre, 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için ekim ayı işaret edilmişti. 

Haberler 02.10.2024 - 10:45

  • 1
    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı.
  • 2

    KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 15  Eylül 2024'de düzenlenen 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı’na ait değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra AİS (Aday İşlemleri) sayfası üzerinden ilan edilecek. Buna göre; 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim 2024 Cuma günü açıklanacak. 

  • 3

    KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

    Adaylar sınav sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek.
  • 4

    ATAMALAR NASIL YAPILACA?

    Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini internet aracılığıyla yapacaklar.Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecek.
  • 5
    ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.