DGS sınav sonuçları görüntüleme ekranı 2024: DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'nin duyuru sayfasında

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanması için heyecanla bekleyen adaylar, gözlerini ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranına çevirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrasında, DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih 14 Ağustos olarak açıklanmıştı fakat sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Peki, DGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sınav sonuçları neden açıklanmadı?

Haberler 15.08.2024 - 15:38

  • 1
    2024 DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili sorgulamalar başladı. İki yıllık üniversite önlisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitim seviyesine yükseltmek isteyen adayların katılım sağladığı 2024 DGS sınavı sonrasında, sonuçların açıklanması için gözler sonuç sayfasına çevrildi. Peki, 2024 DGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
  • 2

    2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan takvime göre, 2024 DGS sınav sonuç tarihi belli olmuştu fakat sonuçlar açıklanmadı.

    2024 DGS sonuçlarının 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu.

    DGS sınav sonuçlarının eylül ayı itibarıyla açıklanacağı öngörülüyor.

  • 3

    DGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

    Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek.

    Adaylar, DGS sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek.
  • 4

    DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

    DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemleri için tercihler de alınacak. Bu kapsamda tarihler belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

    Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

    Adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.