DGS 2024 sonuç sorgulama ekranı: DGS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (ÖSYM sonuç ekranı)

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için geri sayım başladı. Eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler,  Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Yapılan açıklamaya göre, DGS sonuçları online sistem üzerinden ilan edilecek. Peki, 2024 DGS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Haberler 02.09.2024 - 09:54

  • 1
    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınavın üzerinden günler geçmesi nedeniyle adayların sonuç beklentisi artış gösterdi.
  • 2

    DGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan takvime göre, 2024 DGS sınav sonuç tarihi belli olmuştu, sonuçların 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2024-Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvuran adayların, eğitim bilgilerinin kontrolünü, 2 Eylül'e kadar yapabileceklerini bildirdi.

    Buna göre; DGS sınav sonuçlarının 2 Eylül 2024 Pazartesi günü akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.

  • 3

    DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

    Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.Adayın sınav sonuç bilgisinde;

    a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

    b) Ön lisans başarı puanı

    c) 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

    DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

  • 4

    DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

    DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemleri için tercihler de alınacak. Bu kapsamda tarihler belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

    Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak.

    Adayların, tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.