Yunanistan: Orman yangınları yüzde 50 arttı, barajlardaki su seviyesi alarm veriyor

Yunanistan’da geçen yıla göre çıkan yangın sayısı yüzde 50 arttı. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, yılın başından bu yana 4 bin yangınla mücadele ettiklerini söyledi. Öte yandan yetkililer, barajlardaki su seviyesinin azalması nedeniyle halka su kullanımında tasarruf çağrısı yaptı.

Haberler Anadolu Ajansı 27.08.2024 - 16:54

  • 1

    4 BİN YANGIN ÇIKTI

    Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, katıldığı bir radyo programında, ülkede çıkan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Yangın sayısının geçen yıla oranla yüzde 50 arttığını belirten Kikilias, itfaiye ekiplerinin yılın başından bu yana 4 bin yangınla mücadele ettiğini söyledi.

  • 2

    "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUCU"

    Yangın sayısındaki artışın iklim değişikliğinin doğrudan bir sonucu olduğuna dikkat çeken Bakan Kikilias, yangınlarla daha hızlı ve etkili şekilde mücadele edebilmek için önemli reformların yapıldığını anlattı.

  • 3

    ''YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ''

    Yunanistan'da 11 Ağustos'ta başkenti Atina yakınlarındaki Varnavas'ta başlayan ve yılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen yangında bir kişi hayatını kaybetmiş, 146 ev kullanılamaz hale gelmişti.
  • 4

    GÜNEY AVRUPA'YI DA VURDU

    Yunanistan’da yaz mevsimleri uzun yıllardır orman yangınlarıyla geçiyor ancak iklim değişikliği daha sıcak hava ve daha az yağmur getirmeye başlaması, büyük ölçekli yangınları tetikliyor.

    Kötüleşen durum, İspanya ve Balkanlar da dahil olmak üzere Güney Avrupa'ya da yansıdı.

  • 5

    BARAJLARDA ALARM

    Ülkeyi saran orman yangınlarının yanı sıra barajlardaki su seviyesi de alarm veriyor.

    Atina'nın da dahil olduğu Attiki bölgesinden sorumlu Su ve Kanalizasyon İdaresi (EYDAP), barajlardaki su seviyesinin azalması nedeniyle halka su kullanımında tasarrufa yönelik tedbir çağrısında bulundu.

    EYDAP'tan yapılan "Su Tasarrufu" başlıklı yazılı açıklamada, "küçük bir hareket büyük bir değişim getirebilir" sloganıyla su kullanımında tasarrufa vurgu yapıldı.

  • 6

    HALKA TASARRUF ÇAĞRISI

    Attiki bölgesinde su kaynaklarında ciddi azalma yaşandığı belirtilen açıklamada, 2024'te artan hava sıcaklıkları ve yağış azlığı nedeniyle israfa karşı önlemler alınmasının gereklilik haline geldiği vurgulandı. Su tüketiminde, 2024'ün ilk 6 ayında, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 8 ile 10'luk bir artış yaşandığı kaydedildi.

    Açıklamada, EYDAP'ın da su tasarrufu kapsamında şehir şebeke suyu ağında düzenlemelere gittiğinin altı çizilerek, halkın da su kullanım alışkanlıklarını değiştirmesi çağrısı yapıldı.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.