Uçurum meleği Don Ritchie: 50 yıl boyunca160 intihar girişimini önledi 

 Avustralya'nın Sidney kentindeki intiharlar için sıkça tercih edilen Gap Tepesi'nde yaşayan Don Ritchie, hayatını insanları intihardan vazgeçirmeye adadı. 50 yılda tahmini 160 kişiyi intihardan vazgeçiren "The Angel of The Gap" (Uçurumun Meleği) Sidney'in kahramanı oldu. 

Haberler ntv.com.tr 21.07.2024 - 17:22

  • 1
    Don Ritchie, Sidney'in Watsons Bay bölgesinde yaşayan bir emlakçıydı ve yaklaşık 50 yıl boyunca The Gap bölgesinde insanların intihara teşebbüs etmelerini önlemeye çalıştı. Kendisi "The Angel of The Gap" olarak biliniyordu.
  • 2
    Ritchie'nin kahramanlığı, 1964 yılında başladı. Evinin terasından dışarı baktığında, bir kişinin uçurum kenarında durduğunu fark etti. Hemen o kişiyle konuşmaya başladı ve intihar etmekten vazgeçmesini sağladı.
  • 3
    Bu olaydan sonra, Ritchie düzenli olarak uçurum kenarında potansiyel intihar girişiminde bulunanları gözlemlemeye ve onlarla konuşmaya başladı. Bir fincan çay eşliğinde yaptığı sohbetlerle yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.
  • 4

    Ritchie'nin özverili çabalarıyla tahmini 160 kişinin intihar girişiminden vazgeçmesine yardımcı olduğu söyleniyor. 

    Don Ritchie, 2012 yılında 86 yaşında vefat etti. Ölümünden sonra da Sidney halkı tarafından bir kahraman olarak anılmaya devam etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.