Seçim heyecanı tırmanıyor: Harris ve Trump'tan kritik eyaletlerde miting 

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine üç hafta kaldı. Hem Demokrat aday Kamala Harris hem de Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump, seçim sonucunu belirleyecek kritik eyaletlerdeki mitinglerine devam ediyor. Anketler, iki aday arasında başa baş bir rekabetin yaşandığını gösteriyor.  Harris, kamuoyu yoklamalarında az bir farkla önde görünse de, performansındaki düşüş dikkat çekti. 

Haberler ntv.com.tr 14.10.2024 - 14:16 Son Güncelleme : 14.10.2024 - 15:58

  • 1

    ABD'de 5 Kasım'da gerçekleştiriliecek seçimlere bir aydan az süre kaldı. 

    Yeni başkanı kim olacak sorusunun cevabı merakla beklenirken iki aday seçim kampanyaları kapsamında kritik eyaletlerde mitinglerine devam ediyor. 

  • 2

    PERFORMANSI DÜŞTÜ

    Anketler, Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasında başabaş bir mücadeleye işaret ediyor.

    Harris kamuoyu yoklamalarında az farkla da olsa önde. Ancak performasının düştüğü görünüyor.

  • 3

    "YALAN SÖYLEMEK DEZENFORMASYONDUR"

    59 yaşındaki Kamala Harris, iki hafta önce Kuzey Carolina’yı vuran Helene Kasırgası sonrası bölgede miting gerçekleştirdi. Mitingde, Trump'ı isim vermeden eleştiren Harris, "İhtiyaç sahipleri için var gücüyle çalışanlar hakkında yalan söylemek dezenformasyondur" diyerek rakibinin politikalarını sorguladı.

  • 4
    Harris, seçmenlere hitap ederken, Demokrat Parti’nin sosyal hizmetler ve yardım konusundaki politikalarının önemine vurgu yaptı.
  • 5

    600 MİLYON DOLARLIK YARDIM

    Öte yandan, Başkan Joe Biden da kasırgadan etkilenen Florida’ya giderek bölgeye 600 milyon dolarlık yardım yapılacağını duyurdu. Bu durum, Demokrat adaylar için bir destek sağlama çabası olarak değerlendirildi. 

  • 6

    10 BİN SINIR GÖREVLİSİ SÖZÜ

    Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise Arizona’da bir miting gerçekleştirdi. Burada, göçmenlik konusuna odaklanan Trump, Meksika sınırında kaçak geçişleri önlemek amacıyla 10 bin sınır görevlisi istihdam edeceği sözünü verdi.

  • 7

    Trump, önceki gün ise Demokratların kalelerinden Kaliforniya'daydı.

    Miting öncesi güvenlik noktası yakınlarında bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

  • 8

    3. SUİKAST GİRİŞİMİ

    49 yaşındaki Vem Miller’ın üzerinde ve aracında birden fazla ateşli silah, pasaport ve sahte plaka bulunduğu öğrenildi. Suçlamalarla ilgili olarak gözaltına alınan şüphelinin 5 bin dolar kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

  • 9

    TEHLİKEYLE KARŞILAŞMADI

    Trump'ın bu mitingde, daha önce iki kez suikast girişiminin hedefi olduğu biliniyor, ancak güvenlik yetkilileri, bu olayda Trump'ın herhangi bir tehlikeyle karşılaşmadığını açıkladı.
  • 10

    SEÇİMLER 5 KASIM'DA

    Seçim sürecinin hızla ilerlediği bu günlerde, Harris ve Trump’ın yapacakları mitingler ve katılımcıların tepkileri, 5 Kasım'daki seçim sonuçlarını belirlemede kritik rol oynayacak gibi görünüyor.

    Her iki aday da seçmenlerin kalbini kazanmak için çeşitli stratejiler geliştirirken, anket sonuçları ve kampanya faaliyetleri, son günlerde daha da önem kazandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.