Kursk'ta çatışmaların 7. günü: Ukrayna ordusu ilerliyor

Rus askeri güçleri, Kursk bölgesine giren Ukraynalı askerlere karşı koymaya devam ediyor. Ukrayna ordusunun Kursk kenti yönünde ilerlediği ve 350 kilometrekare Rus toprağını ele geçirdiği iddia ediliyor. Terörle mücadele durumu ilan edilen bölgelerde çatışmalar devam ederken, artan gerilim nedeniyle Belgorod'un bazı kısımlarının da tahliye edildiği duyuruldu.

Haberler Anadolu Ajansı 12.08.2024 - 11:27 Son Güncelleme : 12.08.2024 - 14:50

  • 1

    UKRAYNA ASKERLERİ RUS TOPRAKLARINDA

    Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk'a 6 Ağustos'ta girmesinin ardından iki ordu arasında başlayan çatışmalar 7 gündür devam ediyor.
  • 2

    18 İHA İMHA EDİLDİ

    Rusya hava savunması, Kursk, Voronezh ve Belgorod bölgeleri̇ üzeri̇nde Ukrayna tarafından fırlatılan 18 i̇nsansız hava aracını (İHA) i̇mha etti̇.

    Rusya Savunma Bakanlığı bugün Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada, İHA'ların 11'inin,  gece boyunca sınırdaki Kursk bölgesini hedef aldığını bildirdi.

  • 3

    UKRAYNA ORDUSUNUN KAYIPLARI

    Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukraynalı askerlerin ilerleme girişimlerinin engellendiği belirtilerek, "Ukrayna ordusu son 24 saatte 230'a yakın askerini ve 38 zırhlı aracını kaybetti" ifadesi kullanıldı.

    Açıklamada, "Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'tan bugüne kadar 1350 askerini ve 29 tank, 23 zırhlı personel taşıyıcı, 9 piyade savaş aracı, 116 zırhlı araç ve 20 otomobilini kaybettiği" aktarıldı.

  • 4

    "350 KİLOMETREKARE ELE GEÇİRİLDİ"

    Kiev yönetimi Kursk'a başlattığı saldırıya dair bilgi paylaşmazken, sosyal medyada yer alan haberlerde, Ukraynalı askerlerin Kursk kenti yönünde ilerlediği ve 350 kilometrekare Rus toprağını ele geçirdiği iddia edildi.
  • 5

    UKRAYNA BAYRAĞI DİKİLDİ

    Ukrayna birliklerinin Kursk bölgesindeki Gonçarovka ve Oleşnya köylerine girdiği ileri sürüldü.

    Sosyal medyada, Ukrayna birliklerinin bu köylerde bayrak diktiğine dair görüntüler paylaşıldı.

  • 6

    BÖLGEDE 3 TUGAY BULUNUYOR

    Bazı Ukrayna kaynaklarına göre de Kursk bölgesinde Ukrayna'ya ait en az 3 tugay bulunuyor.

    Her tugayın yaklaşık 2 bin askerden oluştuğu, bu tugaylardan birinin de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 80. Hava Saldırı Tugayı olduğu ifade ediliyor.

  • 7

    ROKETATAR SİSTEMLER İMHA EDİLDİ

    Rusya, Kursk bölgesinde Ukrayna’ya ait çok namlulu roketatar sistemlerini (MLRS) ZALA Lancet tipi insansız hava araçlarıyla imha ettiğini duyurdu.

    Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rus askerleri Kursk’ta yürüttükleri keşif operasyonları sırasında AFU kamyonetlerinin üzerine monte edilmiş MLRS’leri tespit etti. Alınan istihbarat verilerinin analiz edilmesinin ardından düşmanın kamyonetlerinin hedef alınmasına karar verildi. Gerçek zamanlı olarak elde edilen objektif kontrol görüntüleri, düşmanın silah ve teçhizatının bir Lancet mühimmatından doğrudan isabet aldığından emin olmayı mümkün kıldı” denildi.

  • 8

    YARALI SAYISI YÜKSELDİ

    Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun bölgeye yönelik saldırılarında yaralananların sayısının arttığı belirterek, "69 kişi hastanede tedavi görüyor. Bunların 8'i çocuk, 17'sinin durumu ağır. Yaralılara gerekli tıbbi destek sağlanıyor" dedi.

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da Kursk bölgesine 80 ton insani yardımın ulaştırıldığını açıkladı.

  • 9

    NE OLMUŞTU?

    Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

    Durumun "federal acil" seviyeye yükseltildiği ve terörle mücadele durumunun ilan edildiği bölgeden 76 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirilmişti.

  • 10

    Rusya Sağlık Bakanlığı, Ukrayna ordusunun bölgeye yönelik saldırılarında 50'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

    Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Ağustos'ta Ukrayna ordusuyla çatışmaların sürdüğü Kursk'a ilave asker ve askeri araç gönderdiğini bildirmişti.

    Wagner paralı savaşçılarının da bölgeye gittiği iddia edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.