Kursk'ta çatışmalar: Rusya, üç sınır bölgesinde terörle mücadele durumu ilan etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus topraklarına sızan Ukrayna birliklerini püskürtmeye devam ettiklerini bildirdi. Güney sınırında yer alan Kursk'taki çatışmalar sürerken Rusya lideri Putin, Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık etti. Putin, toplantı sonrası Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde "terörle mücadele operasyonu" ilan etti. Bu bölgelerde iletişim ve ulaşıma yönelik çeşitli kısıtlamalar getirildiği bildirildi.

Haberler AFP, Reuters 10.08.2024 - 17:36

  • 1

    Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar, 6 Ağustos'tan bu yana güney sınırındaki Kursk bölgesinde yoğunlaştı.

    Rusya Savunma Bakanlığı, bugün bölgedeki son duruma ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

  • 2

    Bakanlık, Ukrayna'nın Rus topraklarına yaptığı saldırıyı püskürtmeye devam ettiklerini bildirdi.

    Kursk bölgesine tank konuşlandırdıklarını da bildiren Rusya, Ukrayna'ya ait bir zırhlı aracı imha ettiklerini aktardı.

  • 3

    Bakanlık ayrıca 6 Ağustos'ta, Rus topraklarına sızan Ukrayna güçlerini bastırmak amacıyla Kursk bölgesinde konuşlanan askeri personel ve teçhizatı gösteren görüntüleri yayınladı.

  • 4
    Helikopterlerin, savaş uçaklarının ve insansız hava araçlarının ormanlık alanlardaki hedefleri vurduğunu gösteren görüntüler, basınla paylaşıldı.
  • 5

    Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Güvenlik Konseyi'nin "terörle mücadelenin belirli yönleri" konulu olağanüstü oturumuna başkanlık etti.

    Toplantıdan kısa bir süre sonra Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde terörle mücadele durumu ilan edildi.

  • 6

    Rusya'nın Ulusal Terörle Mücadele Komitesinden Rus medyasına yapılan açıklamada, ülkenin bazı bölgelerinde Ukrayna'nın istikrarsızlık yaratma girişimlerinde bulunduğu kaydedildi.

    Rusya'da terörle mücadele durumunun ilan edildiği bölgelerde vatandaşlar ve araçlara yönelik kontroller de dahil olmak üzere güvenlik önlemleri arttırılırken, iletişim ve ulaşıma yönelik çeşitli kısıtlamalar getiriliyor.

  • 7

    6 Ağustos'ta çatışmaların şiddetlenmesi sonrası Rusya'nın sınır bölgelerinden 76 binden fazla kişi tahliye edildi.

    Bölgeye acil yardım ve tıbbi malzeme sevkiyatı yapıldı ve buradan ayrılmak isteyenler için başkent Moskova'ya ek tren seferleri konuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.