İsrail uçakları Beyrut'u bombaladı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Hizbullah'ı finanse ettiği gerekçesiyle Karz-ı Hasen kurumlarını hedef aldı. Birçok noktada patlamalar oldu. Dün de Lübnan'ın güneyindeki birçok noktada çatışmalar oldu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde son ayların en kanlı saldırılarında 87 kişi öldü. Gece de İsrail'in saldırıları devam etti. 

Haberler NTV, Anadolu Ajansı 21.10.2024 - 05:59 Son Güncelleme : 21.10.2024 - 06:03

  • 1
    İsrail ordusu gece Hizbullah'ı finanse eden Karz-ı Hasen kurumuna yönelik hava saldırısı düzenledi.

    Saldırıdan önce halka kuruma ait şubelerin yakınlarından ayrılmaları için uyarı yapıldı.
    Kısa süre sonra hava bombardımanı başladı.
  • 2

    Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının bu akşam başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırısı sayısının 11'e ulaştığı belirtildi.

    Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait Karz-ı Hasen kurumu (faizsiz dayanışma) şubelerinin hedef alındığına işaret edilen haberde, İsrail hava saldırılarından birinin de Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınlarındaki Karz-ı Hasen şubesine yapıldığı aktarıldı.

  • 3

    İsrail savaş uçaklarının güneydeki Nebatiye vilayeti ve doğudaki Bekaa bölgesindeki Karz-ı Hasen kurumu şubelerini de hedef aldığı vurgulanan haberde, İsrail'in güneydeki Sur kentinde bir ambulansı hedef alması sonucu bazı sağlık çalışanlarının yaralandığı ifade edildi.

  • 4

    İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail'e karşı yürüttüğü faaliyetleri finanse ettiği iddiasıyla ordunun, Karz-ı Hasen kurumu şubelerini hedef alacağını bildirmişti.

  • 5
    Hizbullah'ı finanse eden Karz-ı Hasen kurumunun Lübnan genelinde 30'dan fazla şubesinin olduğunu belirtiliyor. Bu şubelerin en az 15'i başkent Beyrut'ta.
  • 6
    Dün de Beyrut'un güneyi vuruldu. İsrail ordusu, vurulan noktanın Hizbullah'ın istihbarat karargahı olduğunu açıkladı. Beyrut'ta bir yeraltı tesisi de hedef alındı.

    İsrail açıklamasına göre, 3 Hizbullah komutanı öldü. Lübnan ordusundan da üç asker güneyde askeri araca düzenlenen saldırıda öldürüldü.

  • 7
    Beyrut saldırısının ardından Lübnan'dan İsrail'e roket ve füzeler atıldı. İsrail, bir dakika içinde 70 atış yapıldığını, bazılarının havada imha edildiğini duyurdu.

    Hizbullah ise İsrail'in Safed kentinin doğusundaki askeri üssün hedef alındığı açıklaması geldi. Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından ateşkes umutlarının arttığı yorumları yapılıyordu. Ancak İsrail, Gazze'de de saldırılarını artırdı.
  • 8

    İsrail dün Gazze'de en kanlı saldırılarından birini daha düzenledi.

    Beyt Lahiya'nın kuzeyindeki saldırıda arasında kadın ve çocukların da olduğu en az 87 kişi hayatını kaybetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.