İran'da kömür madeninde patlama: En az 51 kişi öldü

İran'ın doğusundaki Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamada en az 51 madenci yaşamını yitirirken 20'si ise yaralandı. Metan yoğunluğunun yüksek olduğu bloklarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Patlamanın ardından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Haberler ntv.com.tr 22.09.2024 - 13:58 Son Güncelleme : 22.09.2024 - 17:41

  • 1

    METAN GAZI PATLAMASI

    İran devlet medyası, İran'ın Güney Horasan Eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen gaz patlamasında en az 51 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin yaralandığını duyurdu.

    Devlet medyası, kazanın Madanjoo şirketi tarafından işletilen madenin B ve C bloklarında meydana gelen metan gazı patlamasından kaynaklandığını aktardı.

    İran'da patlamanın yaşandığı eyaleti kapsayan 3 günlük yas ilan edildi.

  • 2

    KÖMÜR İHRACATININ YÜZDE 76'SINI KARŞILIYOR

    Güney Horasan Eyaleti Valisi Ali Akbar Rahimi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Ülkenin kömür ihtiyacının yüzde 76'sı bu bölgeden sağlanıyor ve Madanjoo şirketi de dahil olmak üzere bölgede yaklaşık 8 ila 10 büyük şirket çalışıyor” dedi.
  • 3

    BLOKTAKİ 47 İŞÇİDEN 30'U ÖLDÜ

    B bloktaki kurtarma operasyonunun tamamlandığı açıklandı. Rahimi daha önce yaptığı açıklamada, blokta bulunan 47 işçiden 30'unun öldüğünü ve 17'sinin yaralandığını bildirmişti
  • 4

    KURTARMA OPERASYONU DEVAM EDİYOR

    C bloğunda kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Bloktaki metan yoğunluğunun yüksek olduğu ve kurtarma operasyonunun yaklaşık 3-4 saat süreceği belirtildi.

    Patlamanın cumartesi günü saat 21.00'de meydana geldiği aktarıldı.

  • 5

    PEZEŞKİYAN'DAN İLK AÇIKLAMA

    İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Pezeşkiyan, "Bakanlarla konuştum ve olayı takip etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.