İçindeki 6 milyon cesetle dünyanın en korkutucu yeri! Buraya girmek cesaret ister

Yaklaşık 4.5 milyar yaşında olan dünyamızın her köşesinde birbirinden güzel ve etkileyici manzaralara rastlamak mümkün. Ancak öyle yerler var ki güzelliğinin yanında ürkütücü atmosferleriyle de tüyleri diken diken edebiliyorlar. İşte dünyanın en korkutucu 7 yeri...

Haberler 19.09.2024 - 12:02 Son Güncelleme : 19.09.2024 - 14:36

  • 1

    Paris Yeraltı Mezarlığı 

    19. yüzyılda Paris'te mezarlıkların dolması ve çürüyen cesetlerin içme suyunu kirletip halk sağlığını tehdit etmeye başlamasıyla, Paris'in mezarlıklarındaki insan kalıntıları yer altına taşınmaya başlandı.
  • 2
    Yeraltı mezarlarında 6 milyondan fazla kişinin kemiklerinin olduğu tahmin ediliyor. Bu haliyle Paris Katakombu diğer adıyla Yeraltı Mezarları, dünyanın en büyük yeraltı mezarlığı kabul ediliyor.
  • 3

    Ilha da Queimada Grande - Brezilya

    Brezilya'daki bu adada dünyanın en zehirli yılanı kabul edilen mızrakbaşlı engerekten 4 bin civarında bulunuyor. Yerleşim bulunmayan adayı, yalnızca cesaret edebilen bilim insanları ziyaret ediyor.
  • 4

    Jacob’ın Kuyusu - Teksas

    Macera tutkunlarının yüzdüğü bu havuz aslında bir su altı mağaraları ağının yüzeye açıldığı noktalardan biri. Ancak şimdiye kadar bunu ciddiye almayan 8 kişi, bu kuyunun içinde kaybolup su altı mağaralarında öldü.
  • 5

    Zehirli Bahçe - İngiltere

    Ünlü Alnwick Bahçesi’nin bir bölümünü oluşturan Zehirli Bahçe, 2005'ten beri sınırlı bir şekilde turistlere açılıyor. Buradaki bitkiler zehirli ve eğitim amacıyla yetiştiriliyor.
  • 6

    Haçlar Tepesi - Litvanya

    Haçlar Tepesi, Litvanya'daki dini bir bölgenin merkezinde bulunuyor ve adını da tepeye 150 yıl önce yerleştirilen haçlardan alıyor. Sovyetler Birliği döneminde tepedeki haçların defalarca kez yıkılmasına rağmen dindarlar tepeye haçları yeniden dikti. Şu anda tepede 100 binden fazla haç bulunuyor.
  • 7

    Roosevelt Hotel - Los Angeles

    Perili olduğuna inanılan Roosevelt Hotel, Marilyn Monroe'nun sıklıkla kaldığı Old Hollywood'un hemen bitişiğinde yer alıyor. İnsanlar Monroe'nun hayaletinin burayı ziyaret ettiği batıl inancını taşıyor.
  • 8

    Cambridge Askeri Hastanesi - İngiltere

    1878-1996 arasında Britanyalı asker ve sivillerin tedavisi için kullanılan hastane, yüksek düzeydeki asbest oranı nedeniyle kapatıldı. Ancak burada ölen iki hastanın ruhunun hala orada bulunduğuna inanılıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.