Covid-19'a karşı aşılanma durumunu gösteren mikroçip geliştirdi

İsveç merkezli bir girişim olan Epicenter, insanların deri altına yerleştirilebilen bir mikroçip tanıttı. Bu, çip sayesinde bir kişinin Covid-19’a karşı aşılı olup olmadığının görülebileceği belirtildi. Epicenter tarafından yapılan açıklamada mikroçipte yer alan bilgilerin, temassız ödemeler için kullanılan yakın alan iletişimi (NFC) protokolü sayesinde, herhangi bir cihaz tarafından okunabileceği kaydedildi.

Haberler ntv.com.tr 21.12.2021 - 14:45 Son Güncelleme : 21.12.2021 - 14:59

  • 1

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 11 Mart 2020'de Covid-19’u pandemi ilan etti. O andan itibaren corona virüs dünyayı ele geçirdi. İşyerleri kapandı ve insanlar aylarca evlerinde kaldı.

  • 2

    Şimdi dünya çapında karantinalar gevşemiş olsa da corona virüs hala yaygın ve yayılmasını durdurmak daha zor olan Omicron gibi yeni varyantlara dönüşüyor.  Bununla birlikte, dünyanın artık ölümcül virüsün semptomlarını hafifleten aşılara erişimi var ve aşı durumu bilgileri, Covid-19 pasaportu olarak bilinen kağıt veya dijital biçimde sağlanıyor.

  • 3

    AŞI DURUMUNU GÖSTERMEK BİRÇOK ÜLKEDE ZORUNLU

    Türkiye’nin de dahil olduğu pek çok ülkede mekanlar, restoranlar, barlar, konser salonları ve müzeler, ziyaretçilerin binaya girebilmek için aşı durumlarını göstermelerini istiyor.

  • 4
    Stocholm'de bulunan Epicenter, adlı bir şirket, ise bu bilgiyi sunmayı mümkün olduğunca kolaylaştırmak için bir mikroçip geliştirdi.
  • 5

    NFC TEKNOLOJİSİ KULLANILDI

    Epicenter tarafından yapılan açıklamada söz konusu mikroçipin, temassız ödemeler ve anahtarsız giriş sistemleri için kullanılan yakın alan iletişimi (NFC) protokolü sayesinde herhangi bir cihaz tarafından okunabileceği kaydedildi.

  • 6

    Şirket tarafından paylaşılan bir videoda, Epicenter yetkilisi  Hannes Sjöblad'ın kolundaki çipi aşılı olduğunu göstermek için bir akıllı telefonu üzerinden sallarken görüldü.

  • 7
    Sjöblad taradından yapılan açıklamada, “Mikroçipler birçok farklı amaç için kullanılabilen çok yönlü bir teknolojidir. Bu teknolojinin şu anda Covid-19 aşı sertifikası sorgulanması için kullanılması çok uygun. Telefonunuzun şarjı bitse bile her zaman aşı sertifikanızı gösterebilirsiniz" diye konuştu.
  • 8

    YAKLAŞIK 150 ÇALIŞANINA MİKROÇİP TAKMIŞTI

    Diğer taraftan Epicenter 2017 yılında yaklaşık 150 çalışanına mikroçip takmasıyla gündeme gelmişti. Radyo frekansı ile tanımlama teknolojisinin kullanıldığı çip sayesinde çalışanların şirkete kartsız girebildiği ve bazı makineleri otomatik olarak kullanımalarının sağlandığı açıklanmıştı. 

  • 9
    Radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemidir. RFID, temel olarak bir etiket ve okuyucudan meydana geliyor. RFID etiketleri elektronik ürün kodu gibi nesne bilgilerini almak, saklamak ve göndermek için programlanabiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.