Büyük deprem uyarısı: Nankai Yarığı’nda risk arttı, tüm belediyelere “Hazır olun” uyarısı yapıldı

Japonya’da 8 Ağustos günü meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından büyük deprem uyarısı verildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yetkilileri, ülkenin Pasifik kıyısı boyunca büyük bir deprem meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Yetkililer, bölgedeki tüm belediyeleri olası bir afete hazırlık konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.08.2024 - 14:20 Son Güncelleme : 11.08.2024 - 15:02

  • 1

    Japonya’da büyük deprem uyarısı verildi.

    VİDEO: Japonya'nın afete hazırlık kültürü

  • 2
    Japonya devlet televizyonu NHK’nin haberine göre, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yetkilileri, ülkenin Pasifik kıyısı boyunca meydana gelebilecek büyük deprem için verilen uyarının geçerli olduğunu açıkladı.
  • 3

    “HAZIRLIKLARI KONTROL EDİN” UYARISI

    Şu ana kadar yer kabuğu gerginliğinde düzensiz değişiklik gözlemlenmediğini belirten yetkililer, 29 eyaletteki 707 belediyeden olası bir afete hazırlık durumlarını kontrol etmelerini istedi.

    Yetkililer, Nankai Yarığı’nda büyük bir deprem olasılığının normalden daha yüksek olduğuna dikkati çekti.
  • 4

    Ülkede, 8 Ağustos’ta Miyazaki eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

    Depremden saatler sonra JMA, Pasifik Okyanusu’ndaki Nankai Yarığı çevresinde büyük deprem meydana gelme olasılığının normalden daha yüksek olduğunu açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.