Brezilya'da Zika virüsüyle 220 bin asker savaşacak
Güney Amerika ülkelerinden Brezilya sivrisineklerin bulaştırdığı zika virüsüyle mücadele için seferberlik başlattı. Zika virüsünü bulaştıran "Aedes" sivrisineklerle mücadele için 220 bin asker görevlendirilecek. Dünya Sağlık Örgütü, Kanada ve Şili hariç, virüsün tüm Amerika kıtasında görülebileceği uyarısında bulundu.
Haberler ntv.com.tr 26.01.2016 - 11:56
-
Bu sivrisineği yok etmek için 220 bin asker görevde
Güney Amerika ülkelerinden Brezilya sivrisineklerin bulaştırdığı zika virüsüyle mücadele için seferberlik başlattı. Zika virüsünü bulaştıran "Aedes" sivrisineklerle mücadele için 220 bin asker görevlendirilecek. Dünya Sağlık Örgütü, Kanada ve Şili hariç, virüsün tüm Amerika kıtasında görülebileceği uyarısında bulundu.
KAYNAK: ntv.com.tr
-
-
Amerikan kıtasında şu ana kadar 21 ülkede görülen zika virüsü en fazla Brezilya'yı etkiledi. Brezilya'nın kuzeyinde şu ana kadar 4000 adet zika virüsü vakasına rastlanırken, 3 bin 500 bebek engelli dünyaya geldi.
-
Brezilya hükümeti zika virüsüyle mücadele için ülkenin kuzeyinde 220 bin askeri sahaya sürmeye hazırlanıyor. Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Castro'nun açıklamasına göre 13 Şubat'tan itibaren 220 bin asker zika virüsünün görüldüğü bölgelerde ev ev arama yaparak, virüsü bulaştıran sivrisineklerle mücadele edecek.
-
-
Brezilya, yoksul ve zika virüsüyle nasıl mücadele edeceğini bilmeyen 400 bin hamile kadını da bir program çerçevesinde koruma altına alacak. Hamile kadınları, virüsü bulaştıran sivrisinekten korunmak için önlemler alınacak.
-
Zika virüsü son birkaç ay içerisinde Amerika kıtasında 21 ülkede görüldü. Ateş, baş ağrısı, göz nezlesi, kızarıklık, kaşıntı ve kas ağrılarına neden olan zika virüsü özellikle yeni doğanlarda büyük hasara neden oluyor.
-
-
Yeni doğan bebeklerin beyinlerinde ciddi hasara neden olan zika virüsünün tüm Amerika kıtasına yayılmasından endişe ediliyor.
-
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bölgesel kuruluşu Pan Amerikan Sağlık Örgütü(PAHO), batı yarı kürede Kanada ve Şili hariç en az 20 ülkede görülen Zika virüsünün özellikle Güney Amerika’da yayılmaya devam ettiğini belirtti.
-
-
Brezilya’da salgın şeklinde ilk kez 2015 yılının mayıs ayında görülen Zika virüsünü taşıyan sivrisinek türü Aedes'in Kanada ve Şili hariç, Amerika kıtasındaki tüm ülkelerde görüldüğü ifade edildi.
-
Dünya Sağlık Örgütü geçen haftaki açıklamasında, 2010 yılından bu yana virüs riskinin 30 kat arttığını, Brezilya sağlık yetkilileri de ülkede virüs bulaştığı düşünülen 3 bin 893 kişi bulunduğunu bildirmişti.
-
-
ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi de (CDC), konuyla ilgili seyahat uyarısı yaptığı ülke sayısını 22'ye çıkardı.
-
ABD'deki Kadın Hastalıkları ve Jinekologlar Amerikan Koleji (ACOG) Başkanı Dr. Mark Defrancesco da yaptığı açıklamada, virüsün görülebileceği bölgelere hamile kadınların seyahat etmesinin tavsiye edilmediğini söyledi.
-
-
Batı Nil virüsü gibi sivrisinek yoluyla yayılan Zika virüsünü ABD'de bulaştıran sivrisineklerin Teksas, Florida ve New Jersey eyaletlerinin doğu kıyılarında görüldüğü açıklandı.
-
Hawaii'de, Brezilya'ya seyahat etmiş bir kadın geçen hafta, Zika virüsünün neden olduğu "sakat doğum" gerçekleştirmişti. Son olarak Güney Amerika'ya seyahat eden üç İngiliz kadında da zika virüsüne rastlandı.
-
-
Zika virüsünden etkilenen kişiler için özel bir tedavi yöntemi ve virüs için bir aşı henüz bulunmuyor. Virüsün grip benzeri belirtileri olabileceği bildirilirken, virüsün bulaştığı kişide ateş, deride döküntü ve eklem ağrısının da görülebileceği kaydedildi. CDC'ye göre virüsten etkilenenlerin yüzde 80'nde hiçbir belirti görülmüyor.
-
Tropikal Afrika, Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Orta ve Güney Amerika'da Zika virüsünün görüldüğü uyarısı yapan Dünya Sağlık Örgütü, virüsün yayılmaya devam ettiği uyarısında bulunmuştu.
-
-
Uganda'nın doğusundaki Zika ormanından adını alan virüs, ilk defa 1947'de bu ormanda bulunan bir maymunda keşfedildi.
-
-
-
-
-
-
-
-