BM'den erken uyarı raporu: "Gazze'de kıtlık ve ölüm kapıda"

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de nüfusun yarısı olan 1 milyondan fazla insanın temmuz ortasına kadar kıtlık ve ölümle karşı karşıya kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.06.2024 - 13:50

  • 1

    ERKEN UYARI RAPORU YAYINLANDI

    Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Gıda Programı (WFP), açlık krizinin en yoğun yaşandığı ve gıda güvensizliğinin muhtemelen artacağı yerlere dair Haziran-Ekim 2024 dönemine ilişkin erken uyarı raporunu yayımladı.
  • 2

    GAZZE VE SUDAN'DA ACİL DURUM

    Söz konusu raporda, gıda güvensizliğinin açlık krizinin en sık görüldüğü 18 noktada daha da artacağı ortaya kondu.

    Özellikle Gazze ve Sudan’daki açlığın önlenmesi için acil yardıma ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

    Mali, Filistin, Güney Sudan ve Sudan'daki durumun en yüksek endişe seviyesinde kalmaya devam ettiği belirtildi.

  • 3
    Mali, Filistin, Güney Sudan ve Sudan'daki durumun en yüksek endişe seviyesinde kalmaya devam ettiği belirtildi.
  • 4

    NÜFUSUN TAMAMI GIDA GÜVENSİZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYA

    Raporda paylaşılan tabloda, İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ndeki 2,2 milyon nüfusun tamamının BM Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması'nda (IPC) "kriz" olarak tanımlanan 3. seviye ve üstünde olduğu kaydedildi.

  • 5
    Tabloda, Gazze'deki 1,1 milyon kişi IPC'de "kıtlık" anlamına gelen 5. aşamada, 900 bin kişi de "acil durum" anlamındaki 4. aşamada gösterildi.
  • 6
    Rapora ilişkin basın açıklamasında da "Filistin'de devam eden çatışmanın, halihazırda felaket düzeyinde olan akut açlığı, kıtlık ve ölümlerin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki halkın tamamının yerinden edilmesiyle beraber daha da kötüleştirmesi bekleniyor" ifadesi kullanıldı.
  • 7

    1 MİLYON KİŞİ KITLIK VE ÖLÜM RİSKİ ALTINDA

    Açıklamada, "1 milyondan fazla insanın temmuz ortasına kadar kıtlık ve ölümle karşı karşıya kalması bekleniyor" ifadesi de yer aldı.
  • 8

    "BİR KERE KITLIK İLAN EDİLDİĞİNDE ÇOK GEÇTİR"

    WFP İcra Direktörü Cindy McCain, "Bir kere kıtlık ilan edildiğinde çok geçtir. Birçok insan çoktan açlıktan ölmüş olur" diye konuştu.

  • 9

    Somali'de 2011'de açlıktan ölen çeyrek milyon insanın yarısı, kıtlık resmen ilan edilmeden önce hayatını kaybetti.

    "Dünya o dönemde uyarıları dikkate almadı ve sonuçları felaket oldu" ifadelerini kullanan McCain, "Dersimizi almalı ve bu sıcak noktaların açlık fırtınasını ateşlemesini önlemek için şimdi harekete geçmeliyiz"  ifadelerini kullandı.

  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız