Daron Acemoğlu kimdir? 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi Daron Acemoğlu'nun hayatı

Daron Acemoğlu, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve araştırılan isimler arasında yer almaya başladı. 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi olan Daron Acemoğlu'nun hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler sorgulanıyor. Peki, Daron Acemoğlu kimdir? İşte 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi Daron Acemoğlu'nun hayatı.

Haberler ntv.com.tr 14.10.2024 - 13:18

Daron Acemoğlu, 3 Eylül 1967 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk ve ABD vatandaşı olan ekonomisttir.

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) akademik kariyerine devam ederken, 2000 yılında ekonomi profesörü ünvanını almıştır.

Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomosi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ve eğitim konularında çalışmalar yapar.

Siyaset bilimci James A. Robinson'la birlikte yazdığı Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri (2006) ve Ulusların Düşüşü: Güç, Refah ve Yoksulluğun Kökenleri (2012) adlı eserleri çok sayıda ödüle değer görülmüştür.

2021 yılı itibarıyla IDEAS/RePEc araştırma veri tabanına göre, dünyadaki en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomist arasındadır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.