Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne oldu? (2024 ECB ekim ayı PPK faiz kararı)

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ekim ayı faiz kararı belli oldu. Ekim ayında Avrupa bölgesinde faizin ne yönde olacağını merak eden yatırımcılar, ECB'nin vereceği kararı heyecanla bekliyordu. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip edilen ECB faiz kararı, ekonomistlerin beklentisi doğrultusunda açıklandı. Peki, ekim ayı ECB faiz kararı ne oldu?

Haberler ntv.com.tr 17.10.2024 - 15:21

Ekim ayı ECB faiz kararı açıklandı. ABD enflasyonunda meydana gelen düşüsün ardından yatırımcılar gözlerini ECB faiz kararına çevirmişti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'nin ekim ayında faiz indirimi için sinyalleri vermişti. Peki, ekim ayı ECB faiz kararı ne oldu?

ECB FAİZ KARARI NE OLDU?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu ekim ayı faiz kararı belli oldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda üç temel politika faizini 25 baz puan düşürdü.
FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Avrupa borsalarında dün karışık bir seyir hakim olurken, gözler bugün açıklanacak ECB'nin para politikası kararlarına çevrildi.

ECB'nin bugün yapacağı para politikası toplantısında üç temel politika faizinde 25 baz puan indirime gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, politika metni ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Bölgede dün açıklanan verilere göre, İngiltere'de yıllık enflasyon eylülde yüzde 1,7 ile Nisan 2021'den beri görülen en düşük seviyeye geriledi. Ülkede enflasyon ayrıca İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüzde 2 hedefinin de altına inmiş oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.