ÖSYM takvimi: ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) takvimi belli oldu. Yayımlanan takvime göre, ALES/2 temmuz ayında gerçekleştirilecek. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?

Haberler 25.06.2024 - 17:52

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/2) katılacak öğrenciler bir yandan sınav hazırlıklarını yaparken bir yandan da sürece ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Sınav giriş belgelerinin paylaşılacağı tarih adayların araştırdığı konuların başında geliyor. 

2024-ALES/2'ye başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandıktan sonra sınav giriş belgeleri erişime açılacak. 

ALES YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ALES/2 sınavı 28 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Adayların sınav giriş yerlerinin en geç sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor

Adaylar, sınava girecekleri yeri gösteren sınav giriş belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.