ÖSYM duyurdu: ÖZYES (BESYO) tercihleri başladı (ÖZYES tercih kılavuzu ile başvuru tarihleri açıklandı)

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tercih takvimi belli oldu. Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanları hesaplanarak Spor Bilimleri Fakültesi programlarına öğrenci alımı yapılacak.

Haberler 02.10.2024 - 16:38

2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için tercih işlemleri 2 Ekim tarihi itibariyle başladı. ÖSYM ÖZYES tercih kılavuzuyla sürecin ayrıntılarını paylaştı. 

ÖZYES TERCİH KILAVUZU

ÖSYM'den yapılan duyuruda; "2024-YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) için tercih işlemleri, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 2 Ekim 2024 tarihinde saat 16.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elektronik ortamda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecektir. Tercih işlemleri, 7 Ekim 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Yerleştirme işleminde, 2024-ÖZYES Başvuru ve Tercih Kılavuzlarında yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2024-ÖZYES Tercih Kılavuzu, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercih bildiriminde bulunacak adayların, bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir." denildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.