Ortak sınav sonuçları açıklandı mı? 1. dönem ortak sınav sonuç tarihi için gözler MEB'te

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1. dönem ortak sınavları 10 Kasım'da tamamlanacak. Sınavlara katılan öğrenciler ortak sınav sonuç tarihini merak ediyor. Peki, MEB 1. dönem ortak sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Haberler ntv.com.tr 10.11.2023 - 09:04

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 1. dönem ortak sınavlarının tamamlanmasına günler kala sonuç araştırmaları hız kazandı. Bu yıl ilk kez uygulanan 1.dönem ortak sınavları 10 Kasım'da tamamlanacak.
SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav sonuçlarının kasım ayı içerisinde ilan edilmesi bekleniyor. Sınav sonuçları odmplatform.meb.gov.tr web sitesi üzerinden açıklanacaktır. Okullar, kurumsal girişyaparak sonuçlarına ulaşabileceklerdir.
İTİRAZ SÜRECİ İLE İLGİLİ İŞLEMLER

a) Öğrenci velisi, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 (üç) iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile sınav sonucuna itiraz başvurusunda bulunabilir.

b) Okul müdürlüğü, dilekçeleri İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine aynı gün içinde DYS üzerinden iletir.

c) İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri aynı gün içerisinde dilekçeleri DYS üzerinden İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine iletir.

d) Gelen dilekçeler doğrultusunda optik form üzerinde kontroller yapılarak gerekli bilgilendirmeler İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü üzerinden okul müdürlüklerine yapılır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.