KPSS önlisans sınavı ne zaman? (2024 ÖSYM KPSS sınav takvimi)

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınavı için tarih araştırmaları sürüyor. 13 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan 2024 KPSS önlisans başvurularının ardından, sınava katılım sağlayacak adaylar, sınav tarihini merak etmeye başladı. Gözler bir yandan da KPSS önlisans sınav giriş yerlerine çevrildi. Peki, 2024 KPSS önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

Haberler ntv.com.tr 24.07.2024 - 12:59

2024 KPSS önlisans sınavı için geri sayım başladı. 2 yıllık üniversite mezunlarının kamuda görev alabilmek için katılım sağlayacakları KPSS önlisans sınavı için son hazırlıklar yapılıyor. Peki, 2024 KPSS önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

2024 KPSS ÖNLİSANS NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 yılı KPSS takvimine göre, KPSS önlisans sınavı tarihi belli oldu.

Buna göre; KPSS önlisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2024-KPSS Ön Lisans’a ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 KPSS önlisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız