DGS ek tercihleri ne zaman? 2024 DGS ek tercih kılavuzu

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ile şimdi yedek yerleştirmeler adayların gündeminde yer alıyor. Peki, DGS ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Haberler ntv.com.tr 24.10.2024 - 22:05

İki yıllık ön lisans programlarını dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı 2024 DGS'de yerleştirme işlemleri tamamlandı ve binlerce aday hayalindeki lisans programına yerleşti. Tercihleri sonunda herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar da ek tercih olarak da bilinen ikinci tercihlerde şansını denemek istiyor. İşte, 2024 DGS ek tercih kılavuzunda son durum...

2024 DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme tercih işlemleri, geçtiğimiz yıl 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı.

DGS ek tercih işlemlerinin de bu yıl ekim ayının sonlarına doğru ÖSYM üzerinden başlaması bekleniyor.

DGS EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Adaylar, kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.