Zelenski'den Kursk açıklaması: "İstikrarlı ilerleyiş sürüyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna askerlerinin sınır ötesi saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenski, Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Kursk bölgesinde istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Kursk bölgesinde Rus Su-34 uçağını imha ettiğini açıkladı.

Haberler 14.08.2024 - 13:55 Son Güncelleme : 14.08.2024 - 16:54

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, çarşamba günü yaptığı açıklamada Kiev güçlerinin Rusya'nın Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Zelenski, ordunun gün başından beri çeşitli yönlerde bir ila iki kilometre ilerlediğini aktardı.

Telegram hesabında yayınlanan bir videoda Ukraynalı lider, üst düzey komutan Oleksandr Syrskiy ile video bağlantısı aracılığıyla değerlendirmelerde bulundu.

Zelenski, Ukrayna güçlerinin sınır ötesi saldırı sırasında 100 Rus savaş esirini ele geçirdiğini söyledi.

RUS UÇAĞI İMHA EDİLDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna güçlerinin gece Kursk bölgesinde muharebe görevi yürütürken bir Rus Su-34 uçağını imha ettiğini söyledi.

Telegram sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, “İşgalcileri, ekipmanlarını ve silahlarını ortadan kaldırma çalışmaları devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.