Zelenski, Papa Francis'ten yardım istedi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Zelenski, Rusya'daki Ukraynalı mahkumların serbest bırakılması için Papa Francis'ten yardım istedi.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 12.10.2024 - 07:26

Avrupa turu kapsamında Londra, Paris ve Roma'da temaslarda bulunan Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, İtalya başkentine komşu Vatikan’a geçerek Papa Francis ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Vatikan Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Devlet Sekreterliğindeki görüşmelerde Ukrayna'daki savaş durumu, insani durum ile ülkede adil ve istikrarlı bir barışa yol açacak şekilde bu savaşın nasıl sona erdirilebileceği ele alındı. Ayrıca, ülkede dini yaşamla ilgili bazı konular da görüşüldü." ifadelerine yer verildi.

Zelenski, Vatikan'ı bu ayın sonunda Kanada'da savaş esirleri konusunda düzenlenecek bir konferansa katılmaya davet ettiğini söyledi.

Bir sosyal medya paylaşımında “Rusya tarafından esir alınan Ukraynalıların iadesi konusunda Vatikan'ın yardımına güveniyoruz” diyen Zelenski, Papa Francis ile yaptığı 35 dakikalık görüşmenin ana konusunun bu olduğunu belirtti.

Bu, Zelenski ile Papa'nın 4 ay içinde yaptığı ikinci doğrudan görüşme oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.