UNRWA: İsrail'in Gazze saldırılarında 212 Birleşmiş Milletler çalışanı öldürüldü

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda 212  BM çalışanının öldürüldüğünü duyurdu. UNRWA, İsrail saldırılarında ayrıca BM'ye ait kurumlara yönelik saldırılarda 563'ten fazla Filistinli'nin hayatını kaybettiğini belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 29.08.2024 - 09:43

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze'de devam eden operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, açıklamada, BM kurumlarının, içlerinde 1,5 milyondan fazla yerinden edilmiş insan bulunmasına rağmen, İsrail'in saldırılarının başladığından bu yana yaklaşık 464 saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Saldırılarda 212 BM çalışanının öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail saldırılarında ayrıca BM kurumlarının içinde 563'ten fazla Filistinli'nin öldürüldüğü ve yaklaşık bin 790 Filistinlinin de yaralandığı da ifade edilirken, 600 bin çocuğun okula gidemediği vurgulandı.

Öte yandan UNRWA, Gazze Şeridi'ndeki sağlık ve insani koşulların, yerinden edilmiş Filistinliler arasında bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılması nedeniyle felaket durumda olduğuna dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'ye 10 aydan bu yana devam eden saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 40 bin kişi hayatını kaybetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.