Trump’tan 7 Ekim açıklaması: Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, geçen yıl kendisi görevde olsaydı, 7 Ekim’in "asla gerçekleşmemiş olacağını" iddia etti. Yeniden başkan seçilirse ABD’nin İsrail’e "hiç olmadığı kadar yakın" olacağını söyleyen Trump, "Yahudi devletinin yok edilmekle tehdit edilmesine izin vermeyeceğim" dedi.

Haberler İHA 08.10.2024 - 08:34

7 Ekim'in birinci yılında bir açıklama da Donald Trump'tan geldi.

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, Florida eyaletinde bulunan kendisine ait golf kulübünde gerçekleştirdiği etkinlikte Hamas’ın geçen yıl 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris yönetiminin zayıflığından faydalandığını savunan Trump, “Geçtiğimiz birkaç yıl, zayıflığın sadece şiddet ve savaş doğurduğunu kanıtladı” dedi.

7 Ekim’i “korkunç bir tarihi an” olarak niteleyen Trump, "Sanki cehennemin kapıları açılmış ve dehşetini dünyaya salmış gibiydi. Bunu göreceğimizi hiç düşünmemiştik. Ve bunun büyük bir kısmının bu ülkenin liderliğiyle ilgisi var" ifadelerini kullandı.

YAHUDİ KARŞITLIĞININ ARTTIĞINI SAVUNDU

7 Ekim sonrasında Yahudi karşıtlığının arttığını savunan Trump, “7 Ekim'in kendisi kadar şoke edici olan şey, hemen ardından gördüğümüz antisemitizm patlamasıdır” dedi.

Yahudi karşıtı nefretin“özellikle de Demokrat Parti safların” sardığını iddia eden Trump, “Cumhuriyetçi Parti'ye bu korkunç hastalık bulaşmadı. Ve ben görevde olduğum sürece de bulaşmayacak" diye konuştu.

Trump kendine ait golf kulübünde konuştu. 

“ÖNCE SEÇİMİ KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

Geçen yıl kendisinin görevde olması halinde Ortadoğu’daki gelişmelerin hiç yaşanmamış olacağını söyleyen Trump, “Ben başkan olsaydım 7 Ekim saldırısı asla gerçekleşmezdi" dedi.

Yeniden başkan seçilmesi halinde İsrail’e tam destek sözü vererek, şunu ekledi: “Ben başkan olduğumda, ABD bir kez daha güçlü ve (İsrail'e) hiç olmadığı kadar yakın olacak. Ancak seçimi kazanmamız gerekiyor." 

"İSRAİL'İ SAVAŞI KAZANMASI İÇİN DESTEKLEYECEĞİM"

Tump, ihtiyaç duyulan şeyin sarsılmaz bir ABD liderliği olduğunu ifade etti ve yeni ve daha uyumlu bir Ortadoğu'nun yakın olduğunu öne sürdü.

“Yahudi devletinin yok edilmekle tehdit edilmesine izin vermeyeceğim. Yahudi halkının bir kez daha Holokost'a uğramasına izin vermeyeceğim” diyen Trump, şöyle konuştı: “Amerika'ya ya da müttefiklerimize karşı bir cihat başlatılmasına izin vermeyeceğim ve İsrail'i savaşı kazanması için destekleyeceğim." 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.