Simon Berger kimdir? 10 Kasım'a özel Paramparça reklamıyla gündemde

İsviçreli çağdaş görsel sanatçısı Simon Berger, 10 Kasım reklamıyla gündemde. Camı çekiç darbeleriyle kırarak yarattığı portrelerle tanınan Simon Berger, 4028 çekiç darbesiyle yarattığı Atatürk portresi ile takdirleri topladı. Berger'in "Paramparça” isimli çalışması sosyal medyaya da damga vurdu.  Peki, Simon Berger kimdir?

Haberler 10.11.2022 - 11:10 Son Güncelleme : 10.11.2022 - 11:31

1976 doğumlu Simon Berger, İsviçreli çağdaş bir görsel sanatçıdır. Mesleki eğitim alan Berger, camı çekiçle kırarak yapılan sanata öncülük etmesiyle tanınır.

SİMON BERGER'İN KARİYERİ

Simon Berger cam üzerine ilk çalışmalarını 2017 yılında İsviçre'nin Niederönz kentindeki stüdyosunda yaptı. Kısa süre sonra tekniğinin özgünlüğü onu medyanın gündemine getirdi. Ulusal Kadın Tarihi Müzesi ile ortaklaşa Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Haris'in bir portresini yarattı. Çalışmaları dünya çapında yaygın olarak sergilendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.