Savaşta beşinci kış için destek: Almanya Ukrayna'ya 100 milyon euro verecek

Almanya, bu kış Ukrayna'ya 100 milyon euro ek yardımda bulunacağını açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Rusya'nın “Ukrayna'daki insanların hayatlarını korkunç hale getirmek amacıyla bir kış savaşı daha” planladığını belirtti.

Haberler Reuters 17.09.2024 - 11:12

Rusya-Ukrayna savaşı, dördüncü kışına girerken Almanya, Kiev için yeniden harekete geçti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bugün Moldova'ya yaptığı bir ziyaret sırasında, bu kış Ukrayna'ya 100 milyon euro ek yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Baerbock, Moldova'da düzenlenecek bakanlar konferansı öncesinde Kişinev'de yaptığı açıklamada, Rusya'nın bir kez daha “Ukrayna'daki insanların hayatlarını olabildiğince korkunç hale getirmek amacıyla bir kış savaşı” planladığını söyledi.

Ukrayna'nın elektrik santralleri gibi enerji altyapısına düzenli olarak saldırılar düzenleyen Rusya, zaman zaman ülkenin bazı bölgelerinde kesintilere neden oldu.

Haziran ayında Kiev, sıcaklıkların sıfırın çok altına düşmesiyle elektrik talebinin en yüksek olduğu kış aylarında talebi güvence altına almak istediğini ve altyapının onarılması için daha fazla hava savunmasına ihtiyaç olduğunu bildirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.