Nijerya'nın Yobe Eyaleti Eğitim Bakanlığı yetkililerinden Muhammed İdris, basına yaptığı açıklamada, eyaletteki bazı okullarda menenjit salgını tespit ettikleri bilgisini paylaştı.
İdris, salgın nedeniyle 20 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, bazı öğrencilerin de hastanede tedavi gördüğünü aktardı.
Muhammed İdris, menenjit salgınına karşı sağlık tedbirlerini artırdıklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti
Nijerya hükümeti, 2030 yılına kadar hastalığı yenmek yeni tedbirler aldığını açıklamıştı.
Hava yoluyla bulaşabilen menenjit, beyinden başlayarak tüm vücudu etkisi altına alabiliyor.
İlişkili Haberler
Meninjit, beyin ve omuriliğin etrafındaki zarların (meninkslerin) iltihaplanmasıdır. Bu iltihap, genellikle bakteri veya virüs enfeksiyonu sonucu oluşur, ancak mantarlar, parazitler veya diğer nedenler de nadiren meninjite yol açabilir.
Meningitin başlıca belirtileri şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş,boyun sertliği,ışığa duyarlılık,Kusma,Bilinç bulanıklığıdır.
Meningit, tedavi edilmediğinde ölümcül olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Tedavi, enfeksiyonun nedenine bağlı olarak antibiyotikler veya antiviral ilaçlar içerebilir. Aşılar, özellikle bakteriyel meningit türlerine karşı koruma sağlamak için mevcuttur ve bu nedenle, özellikle çocuklar ve genç yetişkinlerde meningokok enfeksiyonlarına karşı yaygın olarak önerilir.
NASIL BULAŞIR ?
Meningit, solunum veya boğaz salgılarıyla temas sonucu bulaşabilen bir hastalıktır. Öksürme, hapşırma veya doğrudan temas gibi yollarla bulaşabilir. Aşılar ve hijyen önlemleri bulaşmayı azaltabilir.