Moskova'dan Estonya'ya yanıt: Meşru askeri hedefler olarak göreceğiz

Estonya'nın Ukrayna'ya asker göndermeyi değerlendirdiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapan Moskova, Avrupa'ya uyarısını tekrarladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Ukrayna'ya gönderilen yabancı paralı askerler ve yabancı silahların meşru askeri hedefler olarak görüleceğini söyledi.

Haberler 15.05.2024 - 12:47

Moskova, Batı'nın Ukrayna'ya asker gönderme tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova,  bu hafta NATO üyesi Estonya'nın Ukrayna'ya asker gönderip göndermemeyi değerlendirdiği yönündeki haberleri yorumladı.

Reuters'ın bildirdiğine göre Zaharova, bugün yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'ya gönderilen yabancı paralı askerleri ve yabancı silahları meşru askeri hedefler olarak göreceğini söyledi.

Benzer öneriler, aralarında Fransa'nın da bulunduğu diğer Avrupa ülkeleri tarafından da dile getirilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şubat ayında yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı hem içeride hem de savaş alanında daha saldırganlaştığını belirterek, "Ukrayna'ya asker gönderme konusunun göz ardı edilemeyeceğini" söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.